Search
Close this search box.

U poduzeću Zdenka – mliječni proizvodi d. o. o. potpisan novi Kolektivni ugovor

zdenka2vk copy

Nakon dugih i neizvjesnih pregovora danas, 28. 07. 2017., potpisan je novi Kolektivni ugovor za ovo poduzeće s kojim na kraju svi možemo biti zadovoljni. Iako su pregovori započeli još tamo u listopadu prošle godine kada je od strane podružnice upućena inicijativa, završili su tek danas stavljanjem potpisa na novi Kolektivni ugovor kojim su poboljšana materijalna prava radnika u dijelu putnog troška.
Da pregovori nisu bili laki pokazuje i činjenica kako je za ovo što radnici imaju danas bilo potrebno provesti i postupak mirenja koje je završilo neuspješno, te odraditi referendum za štrajk. Na kraju, poslodavac je ipak pristao ispuniti zahtjev sindikalne strane te će tako radnici od sada dobivati puni iznos putnog troška. Do sada je to bio iznos 50% mjesečne karte, dok radnici koji su bili od poduzeća udaljeni manje od dvije autobusne stanice niti nisu dobivali naknadu. Za njih će sada naknada iznositi 150,00 kn.
Kolektivni ugovor vrijedit će do kraja ove godine, a sve odredbe dosadašnjeg su ostale nepromijenjene. Obzirom na rok važenja vrlo skoro je za očekivati novu inicijativu kojom će se u narednoj godini pokušati poboljšati još neko materijalno pravo, a naglasak će prije svega biti na samoj plaći radnika.
Kolektivni su ugovor potpisali direktor poduzeća Željko Gatjal i naš kolega Sindikalni povjerenik Darko Novotni.

zdenka2vk copy

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA