Search
Close this search box.

Delegacija Sindikata PPDIV na 6. Kongresu Samostalnog Sindikata PPDIVUT BiH

Polaganje cvijeca 1 copy

Mehmed Avdagić ponovno izabran za predsjednika Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH

U Srebrenici, 25. i 26. 08., uz učešće velikog broja delegata, domaćih i stranih gostiju, održan je 6. Kongres Sindikata PPDIVUT Bosne i Hercegovine na kojem je uz članove tijela za predsjednika ponovno izabran Mehmet Avdagić.
Cijela manifestacija započela je u Memorijalnom centru u Potočarima, mjestu najvećeg ratnog zločina poslije drugog svjetskog rata na ovim prostorima, gdje je više od 30 delegacija položilo cvijeće u spomen palim žrtvama. Među njima bila je delegacija Sindikata PPDIV u sastavu Regionalni povjerenik Regija III Davor Vrbek i član Glavnog odbora Željko Mikulić. Nakon polaganja cvijeća prisutni su obišli i Muzej te su prisustvovali satu povijesti kako bi se detaljnije upoznali sa događanjima vezanim uz stradanje stanovnika Srebrenice.
Po završetku posjeta Memorijalonom centru u Muzeju, 6. Kongres započeo je sa svojim radom i to podjelom sindikalnih priznanja, zahvalnica i diploma sindikalne škole. Među onima koji su primili priznanja bili su i naši kolege Josip Pavić bivši predsjednik Sindikata PPDIV koji je primio priznanje za sav doprinos i pruženu pomoć u radu Sindikata PPDIVUT i kolega Mato Greganić bivši tajnik našeg Sindikata. U nastavku Kongresa podnesena su izviješća za proteklo četverogodišnje razdoblje, izmijenjen je i dopunjen Statut, donesena je programska osnova za naredno mandatno razdoblje od četiri godine, te je vođena iscrpna rasprava.
Iz podnesenih izvještaja bilo je jasno vidljivo kako su uslovi u kojima radi i djeluje Sindikat vrlo teški jer se radi sve kako bi se oslabio sindikalni pokret, a što direktno pogađa radnike. Isto tako čuli smo kako pojedini poslodavci postaju sve bezkrupulozniji i nemilosrdniji prema radnicima, a naročito prema sindikalnim kadrovima. No s druge strane postoje i poslodavci s kojima se ostvaruje dobra suradnja i partnerstvo što posebno pridonosi procesima kolektivnog pregovaranja.
Na kraju je Kongres za naredni četverogodišnji mandat izabrao članove Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora, te Mehmeda Avdagić za svog novog predsjednika koji je u svojoj završnoj riječi istaknuo kako je potrebno još energičnije suprotstaviti se svim nedaćama koje se moraju rješavati razborito i pametno vodeći računa o svakom pojedinačnom članu Sindikata, ali i o sudbini i drugih radnika i građana BiH.
U delegaciji Sindikata PPDIV Hrvatske Kongresu su prisustvovali Regionalni povjerenik Regija III Davor Vrbek koji se u ime Sindikata PPDIV obratio 6. Kongresu te je uručio prigodni dar novom-starom predsjedniku Avdagiću i član Glavnog odbora Sindikata PPDIV Željko Mikulić.

Polaganje cvijeca 1 copy Polaganje cvijeca 2 Pavic prima priznanje Radno predsjednistvo