Search
Close this search box.

Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV izvijestio Zborove regija o djelovanju Sindikata od Kongresa do danas

Foto uz naslov

Foto uz naslovProšloga tjedna od 26.-29. rujna održana su četiri Zbora regija kojima su uz glavne sindikalne povjerenike, sindikalne povjerenike i članove tijela Sindikata PPDIV prisustvovali i njegov predsjednik Denis Paradiš, voditelj ekonomskih poslova Jasmin Kunjko, te voditeljica pravnih poslova Marina Gruban Jelečević.

Zborovi regija već su u kontinuitetu rada Sindikata PPDIV prepoznati kao mjesta gdje se najviši sindikalni dužnosnici, predvođeni Predsjednikom, susreću sa sindikalnim povjerenicima iz podružnica, izvještavaju o proteklim poduzetim aktivnostima, informiraju o slijedećim zadaćama i stanju u društvu u kojem Sindikat djeluje, te iz prve ruke upoznaju sa problemima u poduzećima gdje članovi žive i rade.

Izvještavajući o radu Sindikata od Kongresa do danas, predsjednik Paradiš posebno se osvrnuo na uspješno učlanjivane mladih članova u sindikalnim podružnicama i sklapanje kolektivnih ugovora, zatim na aktivnosti oko pregovora za granski kolektivni ugovor na nacionalnoj razini sa HUP-om i konačno na aktualno stanje u Agrokoru, kao i u svim podružnicama u kojima Sindikat PPDIV aktivno učestvuje na rješavanju radno-socijalnih problema.

Najavljen je i seminar za sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjrenike radnika za zaštitu na radu početkom studenog, a potom su izvještaje o stanju i aktivnostima u podružnicama sa svojih regija podnijeli regionalni povjerenici Stjepan Leboš za I. sindikalnu regiju, Ante Krajina za II., Davor Vrbek za III. i Ivica Blažević za IV. sindikalnu regiju.

Odaziv sindikalnih povjerenika na Zborove regija i ovaj je put bio gotovo stopostotan, što samo potvrđuje da je ovakav oblik međusobnog informiranja sindikalnog vodstva i povjerenika iz PPDIV-ovih kompanija dobar, potreban i na kraju vrlo motivirajući za daljnji rad.

{vsig}vijesti/regijerujan2017{/vsig}