Search
Close this search box.

Vinoplod-Vinarija d.d. Šibenik nakon punih 20 godina dobila novi Kolektivni ugovor

Vinoplod1

Vinoplod1Prošlotjedni petak 13. po dobrome pamtit će radnici Vinoplod-Vinarije iz Šibenika. Naime, nakon punih 20 godina, predstavnici Sindikata PPDIV sa direktorom Vinoploda u njihovo ime sklopili su i potpisali novi Kolektivni ugovor koji im garantira određenu razinu prava i materijalnog statusa.

Nakon pregovora, koji su relativno kratko trajali, pregovarački timovi dogovorili su konačan tekst kojeg su potpisali Mile Gojanović sindikalni povjerenik Sindikata PPDIV podružnice „VINOPLOD-VINARIJA d.d. Šibenik, te član uprave – Glavni direktor Damir Lasan. Potpisivanju su prisustvovali i predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš, te regionalni povjerenik i dopredsjednik Sindikata Ivica Blažević.

Vinoplod3Kolektivnim ugovorom uređena su prava i obveze iz područja radnih odnosa, plaća naknada i drugih novčanih primitaka radnika, radno vrijeme, odmori i dopusti, ostvarivanje prava i obveza iz radog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnosti radnika, te uvjeti za rad sindikata, radničkog vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu.

Ugovorena je najniža bruto plaća u iznosu od 3.276,00 kn za koeficijent 1. Osnovna plaća radnika povećava se za rad u dane blagdana i neradne dane propisane Zakonom 50%, za rad nedjeljom 50%, za prekovremeni rad 50%, za noćni rad 50%, te za dvokratni rad 10% i za rad u tri smjene 20%.

Vinoplod2Ovim kolektivnim ugovorom ugovoreno je pravo i na ostala primanja na koja radnik ima pravo i to: otpremnina, regres za godišnji odmor, Božićnica, jubilarna nagrada, solidarne pomoći, dar djeci bez obzira tko je nosilac zdravstvenog osiguranja i druga osobna primanja u visini do maksimalno neoporezivog iznosa sukladno važećim propisima RH u koliko rezultati poslovanja to omoguće.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom kao oblikom reguliranja međusobnih prava i obaveza radnika i poslovodstva u „VINOPLOD-VINARIJI“ d.d. Šibenik, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

Sklapanjem kolektivnim ugovorom radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a Sindikat nastavak partnerskih odnosa.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA