Search
Close this search box.

Održan sastanak s mladim aktivistima

IMG 4820

Temeljem donesene rezolucije na 8. Kongresu – Rezolucija o unapređenju položaja mladih radnika, u petak je u prostorijama Sindikata PPDIV održan prvi sastanak sa našim mladim članovima s područja sviju četiri Regija.

Kao što je najavljivano Sindikat PPDIV krenuo je sa inicijativom osnivanja sekcije/kluba mladih koja će se baviti prije svega učlanjivanjem mladih radnika i okupljanjem mladih članova, a sve kako bi se kroz jednu zajedničku suradnju poboljšao položaj mladih radnika, ali i pomladilo članstvo jer trenutna starosna dob članova je visoka i nedostaju mladi članovi kako bi sindikalni pokret imao svoju budućnost.

Prisutnima se na samom početku obratio Predsjednik Denis Paradiš koji ih je ukratko upoznao sa sindikalnim aktivnostima, ali i ponovio važnost sindikalnog organiziranja u borbi za bolja i drugačija radnička prava od onih propisanih Zakonom. Nakon njega prisutnima se obratio Davor Vrbek, Regionalni povjerenik Regije III, koji će većim dijelom biti zadužen za ovaj projekt. Kroz svoje obraćanje upoznao je prisutne kolege sa idejom i načinom na koji bi trebala sekcija/klub mladih funkcionirati i koliko će važnu ulogu u osmišljavanju ovog projekta imati upravo mladi.

Sastanku je prisustvovalo šesnaest mladih kolega mahom iz većih podružnica sa svih Regija, a za ovu je priliku za njih pripremljena i kratka anketa kako bi se vidjelo na koji i kakav način mladi vide Sindikat, te što će u budućnosti trebati činiti kako bi smo Sindikat i sindikalni pokret dodatno približili mladima te ih animirali da postanu naši članovi.

U diskusiji koja je vođena nakon anketiranja raspravljalo se o položaju radnika u poduzećima iz kojih dolaze, razmišljanjima mladih radnika o sindikatu, što bi ih moglo privući u Sindikat i svemu drugom što su kolege smatrale važnim istaknuti na ovom sastanku.

Na kraju dogovoreno je slijedeće druženje u obliku radionice, a do tada ostaje svima da, nakon što su čuli koja će uloga i zadaća biti sekcije/kluba mladih i njih kao takvih da razmisle o idejama i svemu što će pomoći kako bi što više mladih bilo uključeno u aktivnosti čime će sigurno privući i druge mlade koji će postati novi članovi.

IMG 4820

IMG 4821

IMG 4825

IMG 4827