Search
Close this search box.

Potpisan KU u Hrvatskim Vodama

vud

U Hrvatskim vodama završeni su pregovori te je potpisan kolektivni ugovor krajem 2017. godine. Novi kolektivni ugovor za vodno gospodarstvo važiti će slijedećih pet godina. Kolektivni ugovor su potpisali ministar zaštite i okoliša dr.sc. Tomislav Ćorić i predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske Denis Paradiš.

Pregovori su trajali nešto više od dva mjeseca, a pregovarački odbor Sindikata je odradio jako dobar posao čiji rezultat će radnici u Hrvatskim vodama osjetiti već na prvoj idućoj isplaćenoj plaći. Dogovoreno je povećanje od 3+3 posto za podizanje osnovice odnosno povećanje od ukupno 6 posto u iduće dvije godine. Dogovorene su i razne izmjene materijalnih i drugih prava te sa sigurnošću možemo reći da nakon potpisa novog kolektivnog ugovora na kojem je radila i koordinacija sindikalnih povjerenika Hrvatskih voda imamo jednu novu dimenziju i garanciju prava u budućnosti. Pregovarački odbor uspio je nametnuti i dogovoriti više od dvadesetak novih stvari koje su u ovom kolektivnom ugovoru dogovorene bolje nego su bile dogovorene dosad.
Predsjednik Paradiš je zahvalio pregovaračkom odboru i koordinaciji na uloženom trudu i postignutom rezultatu dok je ministar Ćorić također izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom te rekao kako ga veseli da nakon što je podigao plaće u javnom sektoru to može učiniti i potpisom ovog novog Kolektivnog ugovara i u Hrvatskim vodama.

 

U siječnju je potpisan još jedan kolektivni ugovor u Hrvatskim vodama i to za Vodoprivredne uslužne djelatnosti d.o.o. To je tvrtka čiji su osnivač Hrvatske vode te je nakon samo dva sastanka pregovaračkih odbora uslijedio dogovor i potpis kojim su i radnici VUD-a dobili svoj novi kolektivni ugovor potpisan na pet godina. Taj kolektivni ugovor u većini je isti kao i kolektivni ugovor Hrvatskih voda tako da možemo biti zadovoljni potpisom istog jer niti jedno pravo radnika nije umanjeno.

vud