Search
Close this search box.

Potpisan novi kolektivni ugovor u Cromaris d.d. Zadar

ppdiv sindikat 2123

Potpisan je 23.01.2018.god. u Zadru novi kolektivni ugovor u poduzeću „CROMARIS“ d.d. Zadar, u ime Sindikata PPDIV Sindikalne podružnice kolektivni ugovor potpisao je Sindikalni povjerenik kolega Joso Ljubo Pavlović, a u ime poduzeća „CROMARIS“ d.d. Zadar direktor gosp. Goran Markulin. Potpisu su bili nazočni : Predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske kolega Denis Paradiš, voditeljica poslovne podrške gđa. Ivanka Radulić, rukovoditelj proizvodnje godp. Dane Desnica, član povjereništva kolega Nediljko Klanac, te Regionalni povjerenik-dopredsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Ivica Blažević.

Novi kolektivni ugovor rezultat je pregovora koji su vođeni između pregovaračkog tima Sindikata PPDIV Hrvatske –Sindikalne podružnice „CROMARISA“ d.d. Zadar, te pregovaračkog tima uprave „CROMARISA“ d.d. Zadar na čelu sa direktorom Goranom Markulinom.

Kolektivnim ugovorom uređena su prava i obveze iz područja radnih odnosa, plaća naknada i drugih novčanih primitaka radnika, radno vrijeme, odmore i dopuste, ostvarivanje prava i obveza iz radog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnosti radnika, uvjeti za rad Sindikata, Radničkog vijeća, Povjerenika za zaštitu na radu. Radnici imaju pravo na policu kolektivnog osiguranja za vrijeme provedeno na radu (uključujući vrije dolaska i odlaska s posla).

Ugovorena je povećanje bruto osnovice sa 2.550,00 kn, na 3.000,00 kn plus 200,00 kn stalnog dodatka, te korekcija koeficijenata na naviše za sto pedeset radnika, tako najniža bruto osnovica iznosi 3.800,00 Kn za koeficijent 1,20., te stimulativni dio plaće uz redovnu plaću koja može iznositi do 40% bruto osnovice. Poslodavac će radniku isplatiti jednokratnu novčanu pomoć za podmirenje troškova godišnjeg odmora u iznosu od 1.200,00 Kn neto. Osnovna plaća radnika povećava se za rad u dane blagdana i neradne dane propisane Zakonom 50%, za rad nedjeljom 40%, za prekovremeni rad 50%, za noćni rad 40%, te za rad u drugoj smjeni 10%.

Ovim kolektivnim ugovorom ugovoreno je pravo i na ostala primanja na koja radnik ima pravo i to: otpremnina, Božićnica, jubilarna nagrade, solidarne pomoći, dar djeci, i druga osobna primanja. u visini do maksimalno neoporezivog iznosa sukladno propisima važećim u trenutku isplate.
Rok važenja odredbi ovog kolektivnog ugovora utvrđuje se do 31.01.2019.god.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom kao nastavkom socijalnog dijaloga u poduzeću „CROMARISU“, te oblikom reguliranja prava i obaveza, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu financijskih prava radnika i sigurnost radnih mjesta.

ppdiv sindikat 2123

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA