Search
Close this search box.

SINDIKATIMA PREDSTAVLJEN PLAN NAGODBE ZA AGROKOR

Untitled

11. travnja 2018. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, održan je sastanak predstavnika sindikata, koji djeluju u koncernu Agrokor d.d., i podpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice dr. sc. Martine Dalić.
Sastanku su nazočili izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber.

Izvanredni povjerenik predstavio je sadržaj načelnog sporazuma o ključnim elementima nagodbe, te objasnio kako ovaj sporazum sadrži elemente o prijenosu ugovora o radu na novu tvrtku, što ukazuje na očuvanje radnih mjesta po završetku procesa izvanredne uprave.

Nova upravljačka holding struktura:

Untitled

Izvor: Sadržaj načelnog sporazuma o ključnim elementima nagodbe

Budući da su se vjerovnici sporazumjeli o ključnim strukturnim elementima nagodbe, a da im je potreban dodatan rok da usaglase i dovrše tekst nagodbe, izvanredni povjerenik predložio je Trgovačkom sudu u Zagrebu produljenje roka trajanja postupka izvanredne uprave za dodatna tri mjeseca, a koji prijedlog je sud prihvatio.

Predsjednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš je izvanrednom povjereniku ukazao na probleme unutar kompanija kao što su nužna korekcija plaća, nedostatak radne snage, rad na određeno vrijeme koji to nije i važnost kolektivnog ugovora kako bi očuvali svoja materijalna prava i u narednom periodu.

Dogovoren je idući sastanak, no nakon što se formira stalno vjerovničko vijeće kako bi i članove stalnog vjerovničkog vijeća upoznali sa potrebama naših članova.