Search
Close this search box.

Prosvjedno obilježavanje Međunarodnog praznika rada 2018

za reforme za ljude plakat 002 6 zahtjeva

Sindikat PPDIV pridružiti će se ovogodišnjem Međunarodnom prazniku rada u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata koji će se obilježiti 1. svibnja prosvjednom povorkom u Zagrebu pod sloganom “Za reforme za ljude”.

za reforme za ljude plakat 002 6 zahtjeva
Poziv je to Vladi RH za zaokretom i potpuno novom ekonomskom i socijalnom politikom te reformama koja će biti provedene u korist svih radnika i građana, a ne samo kapitala i političke „elite“, poziv na provedbu reformi za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Hrvatski radnici traže: pravedne plaće i bolje uvjete rada, dostojanstvenu starost, kvalitetno obrazovanje kao temelj razvoja i budućnosti, efikasan javan zdravstveni sustav dostupan svima, učinkovito pravosuđe i javnu upravu, te vraćanje povjerenja građana u institucije, kao i promjenu odnosa prema Europskoj uniji i unutar nje – Europu za građane.

Prosvjedna povorka kreće u utorak, 1. svibnja 2018., u 11.00 sati ispred Radničkog doma (Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 2), kreće se Šubićevom, te Maksimirskom ulicom do Parka Maksimir.

Prosvjednicima u Zagrebu pridružit će se i prosvjednici iz drugih krajeva Lijepe naše koji će organizirano, autobusima doći u Zagreb iz Pule, Rijeke, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Siska, Slavonskog Broda i Osijeka.

Međunarodni praznik rada prosvjedno će se obilježiti i u Splitu na Marjanu, te u Karlovcu, tradicionalnom biciklijadom.