Search
Close this search box.

ZA REFORME ZA LJUDE – Sindikat PPDIV na obilježavanju Međunarodnog praznika rada

IMG 5140

U organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata ove je godine u Zagrebu održana prosvjedna povorka pod nazivom ZA Reforme ZA Ljude.

IMG 5140

Povorka je krenula ispred Radničkog doma u 11 sati, a završila je u Parku Maksimir gdje su se čelnici dviju središnjica obratili svima koji su sudjelovali u povorci, ali i onima koji su se u to vrijeme zatekli u Parku Maksimir.

IMG 4171

IMG 5092

Na ovaj su način svi Sindikati prema Vladi poslali poruku kako ovoj zemlji reforme potrebne, ali kako one za cilj moraju imati bolji i dostojanstveniji život svakog čovjeka. U svom obraćanju, čelnici dviju Središnjica, pozvali su najodgovornije u ovoj zemlji da reforme koje u nužne budu na korist svima, a ne samo krupnom kapitalu jer to je jedini način da se u Hrvatskoj bolje živi, da mladi mogu pronaći egzistenciju ovdje umjesto odlaska u druge zemlje Europske unije, upozorili su na sve veći problem nedostatka radne snage koje je upravo iseljavanjem izazvano, a osnovni razlog su izuzetno niska primanja i vrlo loši uvjeti rada.

Prisutnima se obratila i predstavnica mladih, te predstavnik umirovljenika koji su svaki sa svog gledišta govorili o problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

IMG 5334

U prosvjednoj povorci sudjelovalo je i dvjestotinjak članova Sindikata PPDIV-a iz svih dijelova Lijepe Naše, predvođeni Predsjednikom Denisom Paradišem.

IMG 4157

Zahvaljujemo svima koji su u povorci sudjelovali te na taj način dali svoj doprinos u jednoj od niza akcija koje će Sindikati provoditi kako bi utjecali na donošenje pravih reformi koje će donijeti boljitak ovom društvu.

Galeriju slika i videa s prvosvibanjskog prosvjeda možete pogledati na našem Facebooku.