Search
Close this search box.

Sklopljen Kolektivni ugovor za Studenac d.o.o. Lipik

IMG 0175

Nakon pregovora koji su trajali od početka ove godine i održavani svakotjedno, potpisan je Kolektivni ugovor između Predsjednika Uprave Marian Šefčovič te članova Uprave Martin Pisklak i Vesna Tomac Vukmanović i glavnog povjerenika podružnice PPDIV-a Studenac Lipik Jagor Opić.

Dobar socijalni dijalog koji postoji u tvrtci još od vremena kada je tvrtka bila u sustavu Podravke, te tada sklopljenog Sporazuma o zaštiti prava radnika iz 2016. godine, prilikom promjene vlasnika i prodaji KOFOLA grupi koja se proširila u Adriatic regiji gdje je sklopljen kolektivni ugovor i u tvrtci Radenska Radenci isto vlasništvo Kofola grupe, a sada i u našoj Studenac Lipik.

Već duže vrijeme između uprave tvrtke i Sindikata PPDIV-a su održavani sastanci kao i skupovi radnika radi upoznavanja sa planovima te unatoč svim izazovima u kojima se nalazi tvrtka i planovima za značajno povećanje proizvodnje i prodaje sklpoljen je novi kolektivni ugovor na neodređeno vrijeme.

U ovome kolektivnom ugovoru su ugovoreni plaća i mnogi dodaci na plaću koji se kumuliraju po svim utvrđenim stavkama, regulirana su i ostala materijalna prava kao regres, jubilarne nagrade, prijevozni troškovi, zaštita standarda starijih radnika i dr.

Kolektivni ugovor je u primjeni od 01.05.2018.

IMG 0175

Na slici: Jagor Opić, sindikalni povjerenik i Evelina Kotnik Perko, glavni predstavnik poslodavca u pregovorima

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA