Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV i VAJDA d.d. potpisali Izmjene i dopune Kolektivnom ugovoru

Manja 1

Naknada troškova prijevoza, topli obrok, jubilarne nagrade, stimulativni dio plaće samo su dio radničkih prava zajamčenih Kolektivnim ugovorom koje je Sindikat PPDIV osigurao i u narednom razdoblju za sve zaposlene u poduzeću Vajda d d iz Čakovca.

Izmjene i dopune Kolektivnom ugovoru sklopljene su 22. svibnja u čakovečkoj Mesnoj industriji Vajda u vrlo kratkom roku, a nakon upućene Inicijative od strane SP Vajda. Za Sindikat PPDIV to je znak kako u Mesnoj industriji Vajda zaposlenike smatraju svojim najvrednijim resursom i kako su oni važan stup stoljetne tradicije na kojoj počiva poslovanje ovog poduzeća. Kroz vrlo kvalitetan socijalni dijalog kojeg Sindikat PPDIV ima sa poslodavcem u poduzeću Vajda, a koji počiva na međusobnom povjerenju i uvažavanju, nastavlja se primjena Kolektivnog ugovora kojim se dodatno osnažuju i uvećavaju prava radnika od onih koja su propisana Zakonom o radu. kolektivni ugovor u ovom poduzeću je duga tradicija, a dolaskom novog vlasnika i ulaskom Vajde d d u Grupaciju Pivac taj je kontinuitet nastavljen.

Sindikalna strana ovakvim pristupom vrlo je zadovoljna jer je to jedini ispravni put da se prava radnika reguliraju na jedan bolji i primjereniji način od onih koje propisuje Zakon o radu. Kako bi u budućnosti stvari mogle biti još bolje pokazuje i sam vlasnik koji je od dolaska u ovo poduzeće krenuo sa velikim investicijama koje se broje u desecima milijuna kuna. Na ovaj će se način uvjeti rada radnika podići na još jedan bolji i kvalitetniji nivo, ali su investicije zalog i za jedno uspješnije poslovanje. Stoga se u budućnosti očekuje dodatno povećanje prava radnika koje će Sindikat PPDIV kroz Kolektivni ugovor nastojati dogovoriti sa poslodavcem.

Ono što je važno reći je kako su plaće u protekle tri godine rasle 35% i kako se usprkos problemu odlaska radnika u inozemstvo sa kojim smo svi svakodnevno suočeni, bilježi povratak radnika u pogone ovog poduzeća.

Samo u prošloj godini na razini tvrtke plaća je porasla za 10%, što je nastavak pozitivnih trendova započetih ulaskom u Grupaciju Pivac krajem 2015. godine. Ovo je jasna poruka kako je osnovni cilj privući i zadržati kvalitetne i dobre radnike i kako su ih u ovom poduzeću spremni i adekvatno plaćati.
Investicijski ciklus nastaviti će se i u 2019. godini, a završetak dijela investicija biti će već krajem ove godine čime će se prije svega proširiti skladišni i ekspeditivni kapaciteti te modernizirati rashladni sustav. Ono što se očekuje u budućnosti je dogradnja, rekonstrukcije i modernizacija proizvodnog pogona, ali i nabavka strojeva i opreme sve kako bi sustav kvaliteti proizvoda bio na najvišoj mogućoj razini, a s time uvjeti za daljnji rast same tvrtke.
Konačni cilj je da se kroz organiziranu mrežu kooperacije omogući maksimalno korištenje domaće sirovine u finalnim proizvodima cijele Grupacije Pivac.

U ime Sindikata PPDIV, uz nazočnost regionalnog povjerenika Regije III, Izmjene i dopune Kolektivnom ugovoru potpisao je naš kolega Bruno Glavak kao Glavni Sindikalni povjerenik SP Vajda.

Manja 1

Ispred Poslodavca učinio je to Predsjednik Uprave Društva mr. Vladimir Mesarić.

Manja 4

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA