Search
Close this search box.

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U TDR d.o.o. ROVINJ

Image 2 copy

U prostorijama TDR d.o.o., članice grupacije British American Tobacco, u Kanfanaru 22.5.2018.god. potpisan je novi kolektivni ugovor za TDR d.o.o. Rovinj. Kolektivni ugovor potpisali su u ime Sindikata PPDIV sindikalne podružnice TDR d.o.o. Rovinj, glavni sindikalni povjerenik kolega Boris Matohanca, član uprave TDR d.o.o. Rovinj zadužen za operacije gosp. Ivan Leko, te direktorica ljudskih potencijala Adria cluster-a TDR d.o.o. gđa. Vera Čubranić Bocak.

Image 2 copy

Pregovori su trajali kratko, zbog međusobnog uvažavanja i nastavka tradicije socijalnog dijaloga. Ovaj kolektivni ugovor stupa na snagu osmog dana od objave a njihove odredbe primjenjivat će se od.01.06.2018. – 31.12.2021.god., s tim da svaka strana može zatražiti izmjene i dopune u bilo koje vrijeme.
Novim kolektivnim ugovorom dogovoreno je niz pogodnosti za radnike: Poslodavac će provoditi (godišnju) analizu plaća i njihovu uskladu sa tržišnim kretanjima kao i reviziju primanja radnika u odnosu na kvalitetu njihova rada. A to znači povećanje plaće od 1% do 5% na godišnjoj bazi, ovisno kako je radnik ocijenjen na svom radnom mjestu. Smanjen je stimulativni dio plaća za 10%, a za to je povećana bruto plaća za 8%, te je dogovoren plan do 2020.god. Povodom božićnih blagdana poslodavac će osigurati za oba roditelja koja rade u grupaciji poklon djetetu do petnaest godina starosti u iznosu od 600,00 kuna. Dogovoreno je povećanje plaće za rad nedjeljom za 50%, za rad subotom 30%. U dane godišnjeg odmora ne uračunavaju se dani tjednog odmora i blagdani, te još pogodnosti.

Ovaj kolektivni ugovor predstavlja kontinuitet i zadržavanje stečenih radničkih prava i povećanje nekih prava, kao i usklađivanje procesa i internih politika društva s praksama uspješne internacionalne grupacije koja, primjerice u području rada i radnih odnosa, edukacije i upravljanja karijerom zaposlenika zaista predstavlja najbolje svjetske standarde i prakse.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim novim kolektivnim ugovorima kao oblikom reguliranja prava, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

Image 1

Ovim kolektivnim ugovorima radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.

 

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA