Search
Close this search box.

Kolektivni ugovor u PZ Čakovcu ostaje i dalje na snazi – unaprijeđena materijalna prava

Potpisivanje IV Izmjena i dopuna

U Čakovcu su krajem svibnja., Sindikalni povjerenik Zdravko Repalust i Upravitelj Zadruge Branko Krnjak potpisali IV Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora.
Potpisivanjem IV Izmjena i dopuna produženo je važenje Kolektivnog ugovora za dvije godine.
Nakon inicijative koju je prema poslodavcu uputila SP PZ Čakovec kako bi pristupila pregovorima s namjerom da unaprijedi barem dio materijalnih prava sukladno mogućnostima poduzeća, održan je sastanak sa Upraviteljem kojem je nazočio i Regionalni povjerenik Regije III Davor Vrbek te Predsjednik Nadzornog odbora poduzeća Josip Drvoderić. Tijekom sastanka Upravitelj je prisutne upoznao sa stanjem u poduzeću, te ekonomskom situacijom i planovima za budućnost. Raspravljajući o materijalnim pravima radnika, zatraženo je da se izvidi svaka mogućnost povećanja istih. Nakon analize stanja i mogućnosti došlo se do zajedničkog rješenja sa kojim obje strane mogu biti zadovoljne.
Postignut je zajednički dogovor kojim su povećani dodaci za noćni, prekovremeni i rad nedjeljom, te je došlo do povećanja iznosa naknade za prehranu radnika. Ako ovdje uzmemo u obzir da je prošlogodišnjim potpisivanjem Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora došlo do drugačijeg, povoljnijeg, obračuna putnih troškova i da je netom prije toga podignuta osnovna plaća, onda uistinu možemo biti zadovoljni postignutim u prošloj i ovoj godini.
Produkt je ovo međusobnog povjerenja i uvažavanja socijalnih partnera u poduzeću koje krasi jedan vrlo kvalitetan socijalni dijalog. U isto vrijeme vidljiva je i socijalna osjetljivost i odgovornost poslodavac da je u ovim teškim vremenima iznašao načina kako bi došlo do povećanja barem dijela materijalnih prava.
Za očekivati je daljnji oporavak cjelokupnog gospodarstva u Republici Hrvatskoj u narednom periodu što bi uvelike pomoglo i poboljšanju stanja u našim poduzećima, pa tako i daljnjim mogućnostima unapređenja materijalnih, ali i svih drugih prava radnika. Jednako tako očekujemo od Vlade RH daljnje rasterećenje poreza na dohodak kroz smanjenje poreznih stopa, povećanje osobnog odbitka ali i ukidanje nekih oporezivih stavki kao što su naknada za prehranu i tome slično.

Potpisivanje IV Izmjena i dopuna
Činu potpisivanja IV Izmjena i dopuna, uz već navedene Repalust Zdravka ispred Sindikata PPDIV Sindikalne podružnice PZ Čakovec i Upravitelja Zadruge Krnjak Branka, prisustvovali su i Regionalni povjerenik Regije III Davor Vrbek i Predsjednik NO poduzeća PZ Čakovec Josip Drvoderić.

Kolegama iz PZ Čakovec čestitamo na postignutome i želimo im i u narednom periodu samo pozitivne promjene.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA