Search
Close this search box.

Održana još jedna edukacija mladih aktivista Sindikata PPDIV-a

20180921 165924

Što mogu učiniti za Sindikat?!

20180921 165924

Završena je još jedna radionica naših mladih aktivista, posljednja iz ovogodišnjeg ciklusa, na kojoj su mladi pokazali svu svoju volju, želju, snagu i htijenje u sindikalnom radu.

Tema radionice bila ja kako predstaviti Sindikat mladim, potencijalnim budućim članovima kroz vlastito osmišljenu prezentaciju. Bilo je divno vidjeti kako i sa kolikom voljom mladi pristupaju ovom zadatku, a sve u cilju daljnjeg pridobijanja mladih članova i pomlađivanja sindikalnog pokreta.
Kako su sami u svojim prezentacijama dali naslutiti, važnost uključivanja mladih u sindikalni pokret od iznimnog je značaja, jer upravo su oni ti koji su spremni promijeniti svijet oko sebe svojom snagom, voljom i zajedništvom. Sindikalni pokret je prema njihovom mišljenju pravo mjesto za učiniti velike stvari. Promatrajući uspjehe Sindikata PPDIV kroz njihova poduzeća iz kojih dolaze, u kombinaciji sa onim što oni smatraju važnim, sigurni su kako je to ispravan put.

20180922 113034

Prezentacije koje su sami osmislili, prezentirali su svojim kolegama koji su zajedno sa njima sudjelovali na radionici, vježbajući tako ono što ih u budućnosti očekuje, a to je uključivanje i drugih u pokret.

Kako bi sama vježba protekla što bolje i uspješnije, u samoj prezentaciji pomagali su im, sada već, naši prekaljeni treneri Neda i Darko koji dolaze iz SSSH i koji su uvijek spremni svojim znanjem pomoći onima koji tek kreću ili su tek nedavno zakoračili u „sindikalne vode“. Kako su nam i sami rekli, ugodno su iznenađeni napretkom koji su mladi aktivisti Sindikata PPDIV postigli kroz ovako ciljane edukacije.

20180922 155505

Ono što sada slijedi je rad na terenu i daljnja edukacija koja će provoditi sukladno potrebama situacije u kojima će se mladi nalaziti.
Mladima želimo puno sreće u daljnjem radu i puno novih mladih članova jer kako su i sami rekli u mladima je budućnost i snaga da se društvu vrate vrijednosti koje su u današnje vrijeme potpuno nestale, a na kojima bi se društvo trebalo temeljiti prvenstveno misleći ovdje na zajedništvo i solidarnost svih koji žele dobro ljudima.

20180922 095430