Search
Close this search box.

Radni posjet PIK d.d. RIJEKA

004

Predsjednik Sindikata kolega Denis Paradiš i Regionalni povjerenik-dopredsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Ivica Blažević bili su 14.11.2019.god. u radnoj posjeti sindikalnoj podružnici „Prehrambeno industrijskom kombinatu“ d.d. Rijeka. Radni posjet organizirali su Predsjednica Radničkog vijeća kolegica Jadranka Rožić i Sindikalni povjerenik kolega Aleks Barak.

004
Prigodom radnog posjeta održana je sjednica Radničkog vijeća na kojoj su bili nazočni: gosp. Gino Pastorčić zamjenik člana uprave, Voditeljica Financijsko-računovodstvenih poslova gđa. Irena Kolanović, te vanjski suradnik za zaštitu na radu gosp. Ivor Bilen.

Na sjednici bilo je nekoliko tema od zaštite na radu, financijskog izviješća za proteklih devet mjeseci do aktualnog stanja u poduzeću. Što se tiče zaštite na radu, informirani smo da je stanje bilo vrlo loše u svim segmentima koje propisuje Zakon o zaštitu na radu (od ispitivanja sigurnosti strojeva, električnih instalacija, postavljanje kamera bez savjetovanja sa radničkim vijećem, do procjene rizika koje je poslodavac obvezan imati). Angažiran je vanjski suradnik kako bi se poboljšalo stanje koje propisuje Zakon o zaštiti na radu i rad na siguran način.

Financijsko stanje poduzeća za devetomjesečno razdoblje 2019.god. koje je iznijela Voditeljica Financijsko-računovodstvenih poslova gđa. Irena Kolanović nije dobro. Radnici napuštaju poduzeće i idu za sigurnijim radnim mjestima i plaćama u druga poduzeća.

011

Zamjenik člana uprave gosp. Gino Pastorčić informirao nas je o aktualnom stanju u poduzeću koji je ponovio što su predhodnici iznijeli. Međutim, smatra da ima rješenja u koliko se poveća produktivnost i doprinos na radnim mjestima na svim razinama u poduzeću. Uprava vodi razgovore sa potencijalnim ulagačima kako bi našli zajednički interes na dobrobit svih. Što se tiče radničkog vijeća i sindikata, uprava ima potporu na iznalaženju rješenja kako bi izašli iz problema te imali sigurna radna mjesta i bolju budućnost.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA