Search
Close this search box.

Čestitka povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada

20190501 Medjunarodni praznik rada

20190501 Medjunarodni praznik rada

Poštovane kolegice i kolege,
dragi članovi Sindikata PPDIV-a,

bliži nam se Međunarodni praznik rada, 1. svibnja kada obilježavamo spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine. Radnici diljem svijeta tada odaju poštovanje hrabrim radnicima koji su prije 130 godina utrli put dugotrajne borbe radnika za pravednijim i humanijim uvjetima rada.

Zbog epidemije koronavirusa koja ne dozvoljava održavanje tradicionalnih sindikalnih prosvjeda i okupljanja, želimo na ovaj način dati svoj doprinos i podsjetiti da obilježavanje Praznika rada simbolizira borbe za radnička prava i izraz je radničke solidarnosti koja nas snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo ostvariti jedno od osnovnih prava, pravo na rad.

Iako živimo u ovim nesigurnim i neizvjesnim vremenima, kada se bojimo za vlastito zdravlje i zdravlje naših bližnjih ali i kada strepimo za svoja radna mjesta, želim da ipak ovaj praznik provedete u dobrom raspoloženju, u nadi i vjeri da će se položaj i standard radnika kroz neko vrijeme ipak poboljšati i da ćemo zajedno prevladati i ovu krizu. Ovo je vrijeme kada više nego ikada trebamo zajedništvo i složno djelovanje kako bismo stvorili pozitivno okruženje za razvoj i rješavanje svih problema.

Sretan vam Međunarodni praznik rada.

PREDSJEDNIK
Denis Paradiš