Search
Close this search box.

U CROMARIS D.D. ZADAR POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

IMG 1278

IMG 1278

Dana 17.6.2020.god. u Zadru je potpisan novi kolektivni ugovor u poduzeću „CROMARIS“ d.d. Zadar, kojeg je u ime Sindikata PPDIV Sindikalne podružnice potpisao glavni sindikalni povjerenik, kolega Joso Ljubo Pavlović, a u ime poduzeća „CROMARIS“ d.d. Zadar direktor gospodin Goran Markulin. Potpisu su bili nazočni: voditeljica poslovne podrške gđa. Ivanka Radulić, članovi pregovaračkog tima, kolegica Gordana Berović Baketić, kolega Nediljko Klanac, te Regionalni povjerenik-dopredsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Ivica Blažević.

Novi kolektivni ugovor rezultat je pregovora koji su vođeni između pregovaračkog tima Sindikata PPDIV Hrvatske – Sindikalne podružnice „CROMARISA“ d.d. Zadar, te pregovaračkog tima uprave „CROMARISA“ d.d. Zadar na čelu sa direktorom Goranom Markulinom. Moram napomenuti da su se pregovori odvijali u najnezgodnije vrijeme zbog pandemije Covida-19. Međutim, radnici su uz sve mjere predostrožnosti radili normalno. Ako govorimo o poslovnim rezultatima za I-IV mjeseca 2020.god. rezultati su bili bez obzira na subvencije lošiji nego prošle godine.

Što se tiče zaposlenosti i statusa: radnicima su redovito isplaćivane plaće, nije bilo otpuštanja, stimulacija za radnike rada od kuće bile su minimizirane. Kad je u pitanju menadžment, managementu i ljudima na bruto plaći smanjena je plaća u pravilu 30%, te su bonusi ukinuti ili minimizirani.
Usprkos krizi, Cromaris nastavlja sa svojim rastom i razvojem i u idućem razdoblju, što ohrabruju i posljednji poslovni rezultati. Isto tako treba napomenuti da je poslodavac u ovom kvartalu za I-IV mjesec 2020. god. za 347 radnika korigirao koeficijente na više, što znači povećao plaću. Iz naprijed navedenog, uz kvalitetno partnerstvo i međusobno uvažavanje, može se doći do cilja na obostrano zadovoljstvo, kako poslodavca tako i sindikata.

IMG 1277

Kao regionalni povjerenik zadovoljan sam potpisanim kolektivnim ugovorom, jer su zadržana sva materijalna prava radnika uz neke korekcije na bolje, uz obećanje poslodavca da će poštovati sva materijalna prava.
Rok važenja odredbi ovog kolektivnog ugovora utvrđuje se do 31.6.2021.god. a primjenjuje se od 01.7.2020.god.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom kao nastavkom socijalnog dijaloga u poduzeću „CROMARISU“, te oblikom reguliranja prava i obaveza, te nadu u još bolje poslovanje društva nastavkom novih investicija koje bi na taj način omogućile višu razinu poslovanja financijskih rezultata za vlasnika a samim time sigurnost radnih mjesta i veća materijalna prava.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA