Search
Close this search box.

ODRŽAN SASTANAK U MINISTARSTVU FINANCIJA ZBOG PRIJETNJE GUBITKA PROIZVODNJE U TVORNICI U KANFANARU

Zbog ozbiljnosti situacije i opravdanog straha zaposlenika u Tvornici duhanskih proizvoda u Kanfanaru od eventualnog zatvaranja tvornice, predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske, Denis Paradiš, dana 19.01.2021. godine, uputio je zamolbu predsjedniku Vlade RH, gospodinu Andreju Plenkoviću i ministru financija RH, gospodinu Zdravku Mariću za hitnim sastankom. Ministar je odmah reagirao, prihvatio zamolbu i dogovoren je sastanak u Ministarstvu financija koji je održan 22.01.2021. godine.

Na sastanku su bili nazočni: ispred Ministarstva financija, ministar Zdravko Marić, državni tajnik u Ministarstvu financija Stipe Župan, ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović, te glavna savjetnica ministra Ana Zorić. Ispred Sindikata PPDIV-a sastanku su bili nazočni: predsjednik Denis Paradiš, regionalni povjerenik-dopredsjednik Ivica Blažević, te stručna suradnica za pravna pitanja Meri Marić.

Sastanak je otvorio ministar Zdravko Marić i predstavio svoj tim, što je napravio i predsjednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš. Sastanak je bio vrlo otvoren, konstruktivan i korektan s obje strane. Predsjednik Denis Paradiš detaljno je upoznao ministra sa svim pitanjima od organizacije Sindikata PPDIV do onih pitanja zbog kojeg je i tražen sastanak, a to je opravdana zabrinutost i nervoza radnika Tvornice duhanskih proizvoda u Kanfanaru ali i za tisuće ljudi u Podravini i Slavoniji koji su vezani za uzgoj duhana.

Naime, i njihova bi egzistencija bez proizvodnje u Kanfanaru također bila dovedena u pitanje. Ministar je shvatio što Sindikat PPDIV traži i on se u potpunosti slaže sa našim stavovima. Argumentirano nas je izvijestio o svim pitanjima, trošarinama o grijanim cigaretama, o običnim cigaretama, nelegalnom uvozu cigareta s područja BiH s kojom imamo najdužu granicu, Crne Gore i Srbije.

Stav ministra Marića jednak je stavu sindikata, da BAT ostane u Hrvatskoj, da se proizvodnja nastavi u Tvornici duhanskih proizvoda u Kanfanaru te da se očuvaju sva radna mjesta. Najavio je sastanak sa zainteresiranim stranama ovaj tjedan uz očekivanja da će se iznaći rješenje koje bi zadovoljilo sve strane.

 

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA