Search
Close this search box.

Martina Dalić s predstavnicima Sindikata: ‘Dobrom i konstruktivnom suradnjom može doći i do još boljeg poslovanja kompanije‘

Martina Dalić s predstavnicima Sindikata: ‘Dobrom i konstruktivnom suradnjom može doći i do još boljeg poslovanja kompanije‘

Kao što je i najavila, nova predsjednica Uprave Podravke dr.sc. Martina Dalić održala je sastanak s predstavnicima sva tri sindikata koji okupljaju veliki broj radnika u Podravki d.d., gospođom Ksenijom Horvat, glavnom sindikalnom povjerenicom  PPDIV-a, gospođom Martinkom Marđetko Vuković, predsjednicom Nezavisnog sindikata Podravke i gospodinom Marijanom Slukićem, predsjednikom SINPOD-a, priopćeno je iz tvrtke.

Sastanak na kojem su sudjelovali i članovi Uprave Podravke Ljiljana Šapina, Davor Doko i Marko Đerek, imao je za cilj da se nova predsjednica Uprave dr.sc. Martina Dalić upozna s čelnicima Sindikata i uspostavi kvalitetan dijalog Uprave i samih Sindikata.

Na sastanku je bilo riječi o poslovanju kompanije s naglaskom na status i položaj radnika, bez kojih nije moguće ostvariti postavljene ciljeve vezane uz daljnji rast i razvoj Podravke, koji predstavljaju zajednički interes dioničara i svih zaposlenika.

Predsjednica Uprave predstavnicima Sindikata posebno je naglasila kako je velika čast te ujedno i odgovornost voditi kompaniju koja je jedna od perjanica hrvatskog i regionalnog gospodarstva.

– Daljnji rast moguć je kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz, te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti te moguće akvizicije. Podravka je već postala sinonim za inovativnost i taj inovativni duh mora biti snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih potrošača. Jednako tako, u vremenu u kojem se puno govori o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša kompanija može biti predvodnik i u tim segmentima. Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije i usko je povezana s poljoprivredom te u tom dijelu namjeravamo i dalje povećavati udio hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u proizvodima Podravke. Ipak, najveća vrijednost ove kompanije, pored njenih brendova, su ljudi, marljivi i predani Podravkaši  koji će svojom energijom i znanjem doprinijeti da zajedno gradimo Podravku budućnosti – poručila je Martina Dalić nakon održanog sastanka.

Svi prisutni složili su se da dobrom i konstruktivnom suradnjom između Uprave i Sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije.

– Namjera nam je bila da na ovom prvom našem sastanku, prije svega, novu predsjednicu Uprave Podravke što kvalitetnije upoznamo s postojećim stanjem kao i materijalnim pravima naših radnika koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora Grupe Podravka te jednako tako predstavimo naša daljnja očekivanja za poboljšanjem istih. Svjesni smo činjenice da će joj trebati određeno vrijeme da se upozna sa sustavom na čijem je čelu, no veseli činjenica, kao i njene izrečene riječi tijekom ovog sastanka da su radnici najveća vrijednost ove kompanije i kako zaslužuju biti, shodno tome, i adekvatno nagrađeni za svoj rad i doprinos u stvaranju još bolje i uspješnije Podravke – istaknuli su čelnici Sindikata po završetku sastanka.

Izvor
Autor: