Search
Close this search box.

Martina Dalić sastala se sa predstavnicima sindikata Podravke, razgovarali o položaju radnika

Martina Dalić sastala se sa predstavnicima sindikata Podravke, razgovarali o položaju radnika

Nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sastala se s predstavnicima sva tri sindikata koji okupljaju veliki broj radnika Podravke, a razgovarali su o poslovanju kompanije s naglaskom na status i položaj radnika, izvijestili su u utorak iz koprivničke kompanije. 

Na sastanku su, uz glavnu sindikalnu povjerenicu Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV) Kseniju Horvat, predsjednicu Nezavisnog sindikata Podravke Martinku Marđetko Vuković i  predsjednika Sindikata Podravke (SINPOD) Marijana Slukića, sudjelovali i članovi Uprave Podravke Ljiljana Šapina, Davor Doko i Marko Đerek.

Perjanica regionalnog gospodarstva

Iz Podravke u priopćenju prenose da je Dalić naglasila kako je velika čast te ujedno i odgovornost voditi kompaniju koja je jedna od perjanica hrvatskog i regionalnog gospodarstva.

“Daljnji rast moguć je kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz, te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti te moguće akvizicije”, istaknula je.

Podravka je, kako je kazala, već postala sinonim za inovativnost i taj inovativni duh mora biti snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih potrošača.

Jednako tako, u vremenu u kojem se puno govori o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša, kompanija može biti predvodnik i u tim segmentima, rekla je Dalić.

“Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije i usko je povezana s poljoprivredom te u tom dijelu namjeravamo i dalje povećavati udio hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u proizvodima Podravke. Ipak, najveća vrijednost ove kompanije, pored njenih brendova, su ljudi, marljivi i predani Podravkaši koji će svojom energijom i znanjem doprinijeti da zajedno gradimo Podravku budućnosti”, poručila je Dalić nakon sastanka.

Iz Podravke u priopćenju prenose i kako su se svi prisutni složili da dobrom i konstruktivnom suradnjom između Uprave i sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije.

Radnici najveća vrijednost kompanije

Predstavnici sindikata ističu kako im je namjera bila da na tom prvom sastanku novu predsjednicu Uprave upoznaju s postojećim stanjem, kao i materijalnim pravima radnika koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora grupe Podravka te predstave svoja očekivanja za njihovim poboljšanjem. 

U izjavi koja se prenosi u priopćenju predstavnici sindikata kažu i kako su svjesni da će novoj predsjednici Uprave trebati određeno vrijeme da se upozna sa sustavom kojemu je na čelu, ali i kako ih veseli činjenica i njene riječi sa sastanka “da su radnici najveća vrijednost kompanije i kako zaslužuju biti, shodno tome, i adekvatno nagrađeni za svoj rad i doprinos u stvaranju još bolje i uspješnije Podravke”.

Nadzorni odbor Podravke je prošli tjedan, 3. veljače, jednoglasno izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, s mandatom do 23. veljače 2022. godine. 

Izvor
Autor: