Search
Close this search box.

Dodijeljena priznanja i novčane nagrade najistaknutijim sindikalnim povjerenicima Sindikata PPDIV-a za 2020. godinu

Temeljem Pravilnika o kriterijima nagrađivanja sindikalnih povjerenika, Sindikat uređuje razloge za nagrađivanje sindikalnih povjerenika, podnošenje prijedloga za nagrađivanje sindikalnih povjerenika i postupak odlučivanja o nagrađivanju i dodjeli priznanja istaknutim sindikalnim povjerenicima.

Sindikalne povjerenike može se nagraditi za kontinuirani sindikalni rad uz postignute izuzetne rezultate i/ili poseban doprinos u godini za koju se dodjeluje nagrada.

Prijedlog za donošenje odluke o nagrađivanju sindikalnog povjerenika daje regionalni povjerenik regije u kojoj se nalazi sindikalna podružnica u koju je učlanjen sindikalni povjerenik koji je kandidat za nagrađivanje.

Sukladno Pravilniku o kriterijima nagrađivanja sindikalnih povjerenika, Predsjedništvo je na svojoj sjednici održanoj 17. prosinca 2020. godine, donijelo Odluku o nagrađivanju sindikalnih povjerenika za 2020. godinu, kako slijedi:

REGIJA 1

  1. HRVOJE PALČIĆ, glavni sindikalni povjerenik, Jamnica, Zagreb
  2. MILJENKO VUČKOVIĆ, sindikalni povjerenik, Juicy, Zagreb

Naravno da je bilo još dobrih kandidata za nagradu, pa čak i mlađih kolega koji su po prvi put postali glavni sindikalni povjerenici što je izuzetno dobro. Ono što je presudilo kod mojih prijedloga je broj članova koje su kolege učlanile ove godine”, rekao je, između ostalog, Dubravko Desović, regionalni povjerenik.

REGIJA 2

  1. SILVANA HODAK, glavna sindikalna povjerenica, Belje plus d.o.o. Darda
  2. VLADO BAJAMIĆ, sindikalni povjerenik, Novi Agrar d.o.o. Osijek

Ante Krajina, regionalni povjerenik, za svoje nagrađene povjerenike kaže: “Predloženi povjerenici su svojim radom u protekloj godini, a i duže vrijeme, obzirom da su u više mandata birani povjerenici sindikalnih podružnica aktivno sudjelovali u svim aktivnostima Sindikata PPDIV-a, pa i kod sklapanja kolektivnih ugovora u svojim tvrtkama kojima su značajno poboljšana prava članova sindikata.”

REGIJA 3

  1. RUDOLF NEMEC, sindikalni povjerenik, Vodoprivreda Daruvar
  2. VALERIJA FEGEŠ BAŠEK, glavna sindikalna povjerenica, Perutnina Ptuj – PIPO Čakovec

Davor Vrbek, regionalni povjerenik istaknuo je sljedeće: “Iako je obzirom na pandemiju ova godina „čudna“ u situaciji gdje su sindikalne aktivnosti u podružnicama praktički bile svedene na minimum, smatram kako je upravo ove dvoje naših kolega potrebno dodatno istaknuti jer su svojim radom i zalaganjem pokazali svu snagu i veličinu Sindikata PPDIV-a koji je kroz svoje djelovanje uvijek vodio računa o zaštiti i položaju naših članova, ali i svih zaposlenih u poduzećima gdje djelujemo.”

REGIJA 4

  1. JELENA POTOČKI, sindikalna povjerenica, Agrolaguna d.d. Poreč
  2. AZEMINA BABIĆ, sindikalna povjerenica Parma Fish d.o.o. Split

Regionalni povjerenik Ivica Blažević za svoje predložene kandidatkinje naglašava: “Smatram da trebamo ulagati u mlade kadrove Sindikata PPDIV-a jer je to budućnost Sindikata PPDIV-a Hrvatske, dok kolegica Azemina stalno radi na novom učlanjivanju i borbi za zaštitu svih radnika na ostvarivanju njihovih prava iz rada i po osnovi rada.”

Iznimno, zbog sveprisutne pandemije koronavirusa, priznanja i nagrade dobitnicima nisu uručene na sjednici Glavnog odbora krajem prosinca prošle godine, kao što je to višegodišnja praksa do sada bila već su priznanja uručena nagrađenima pojedinačno.

Čestitamo!