Search
Close this search box.

Prikupljena sredstva za stradale članove Sindikata PPDIV-a u potresu

Kako smo ranije objavljivali, nakon razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio Petrinju i okolicu, Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV) pokrenuo je akciju među svojim članovima za prikupljanje financijske pomoći našim stradalim članovima s tog područja.

Tako je u tri tjedna koliko su se prikupljala financijska sredstva, od sindikalnih podružnica i članova osobno, prikupljeno 113.700,00 kuna.

Financijski su potpomogli i naši dragi kolege iz sindikata iz regije: Sindikat kmetijstva in živilske industrije Slovenije, Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije i Sindikat poljoprivrede, prehrambene i duvanske industrije Crne Gore te naša europska federacija sindikata hrane, poljoprivrede i turizma (EFFAT) kao i međunarodna unija prehrambenih, poljoprivrednih, hotelskih, restoranskih, ugostiteljskih, duhanskih i udruženih udruga sindikata (IUF) koje su odobrile prenamjenu sredstava članarine za 2021. godinu čime je ukupno prikupljeno 7.100,00 EUR-a za pomoć našim stradalim članovima.

Pored doniranih sredstava iz 62 sindikalne podružnice, Glavni odbor Sindikata PPDIV-a na svojoj je sjednici održanoj 24. veljače ove godine, donio Odluku o izdvajanju 230.000,00 kuna za pomoć stradalim članovima Sindikata PPDIV-a.

Odlukom Predsjedništva Sindikata PPDIV-a, imenovana je tročlana Komisija za dodjelu pomoći koja je pregledom zaprimljenih 145 zamolbi naših članova, odlučivala o raspodjeli prikupljenih sredstava razvrstanih u tri kategorije, prema stupnju oštećenja.

Tijekom ovoga tjedna, financijska pomoć biti će uplaćena direktno svakome od naših članova na tekuće račune.

Ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti svim članovima koji se se odazvali ovoj solidarnoj akciji prikupljanja financijskih sredstava i pomoći našim članovima u nevolji.

Zajedno smo jači!

 

PREDSJEDNIK

Denis Paradiš