Search
Close this search box.

PRIČA KOJA JE PREDUGO TRAJALA

U sklopu radnih posjeta sindikalnim podružnicama Istre i Kvarnera predsjednika Sindikata PPDIV Hrvatske kolege Denisa Paradiša i Regionalnog povjerenika-dopredsjednika Ivice Blaževića na pozive gradonačelnika grada Rovinja gosp. Marka Paliage i načelnika općine Kanfanar gosp. Sandra Jurmana odazvali smo se njihovim pozivima.

Tema prijema kod gradonačelnika grada Rovinja i načelnika općine Kanfanar bila je dugotrajna priča o očuvanju radnih mjesta u Tvornici duhana u Kanfanaru i da se proizvodnja nastavi u Kanfanaru. Tvornica je u vlasništvu multinacionalne kompanije British American Tobacco (BAT).

Informirali smo gradonačelnika grada Rovinja i načelnika općine Kanfanar o aktivnostima Sindikata PPDIV Hrvatske  u proteklom razdoblju kako bi sačuvali radna mjesta i nastavak proizvodnje u Hrvatskoj. Predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Denis Paradiš jasno je iznio stavove sindikata, te upoznao gradonačelnika Rovinja i načelnika općine Kanfanar što je Sindikat PPDIV Hrvatske u proteklih osam mjeseci radio, od otvorenih pisama premijeru RH i ministru financija, konferencijama za novinare, te sastanku s ministrom financija Zdravkom Marićem i njegovim suradnicima sa ciljem da očuvamo radna mjesta i nastavak proizvodnje u Hrvatskoj od strane British American Tobacco (BAT).

Predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Denis Paradiš  zahvalio se na pozivu gradonačelniku Rovinja i načelniku općine Kanfanar, te objasnio cilj našeg posjeta Istri. U Rovinj smo danas stigli kako bismo obišli naše kolege u TDR-u i završili priču koja je predugo trajala.  Postignutim rezultatima iznimno smo zadovoljni, ispunili smo cilj i očuvali radna mjesta. To je ono što mi kao sindikat radimo i što smo uspjeli napraviti. Priča je završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj. To je bitno za Istru i Rovinj, ali i našu Slavoniju i naše poljoprivrednike koji uzgajaju duhan, odnosno važno je za cijelu Hrvatsku. Zahvaljujemo se i gradonačelniku Rovinja i načelniku Kanfanara, saborskom zastupniku gosp. Antonu Klimanu koji je  dao svoj doprinos da ova priča dobije sretan kraj, te Vladi RH.    

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman  zahvalili su se predstavnicima Sindikata  PPDIV-a na posjeti i zalaganju za radnike Tvornice duhana u Kanfanaru te izrazili nadu u dobru suradnju i u budućnosti.

Predsjednik sindikata i regionalni povjerenik-dopredsjednik posjetili su i Tvornicu duhana Rovinj. Cilj posjete bio je da se upoznamo sa novim članom uprave zadužen za operacije gosp. Tamas Nyaka i voditeljicom ljudskih potencijala BAT-a gđa. Sanjom Šijanec. Sastanak je bio konstruktivan, razgovarali smo o niz pitanja. Na kraju smo zaključili da ćemo nastaviti i dalje suradnju kroz socijalni dijalog na dobrobit svih zaposlenih i još bolje poslovne rezultate kako bi svi bili zadovoljni. Poslodavac profitom a radnicima veće plaće.

REGIONALNI POVJERENIK

Ivica Blažević

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA