Search
Close this search box.

USVOJENA PRAVILA ZA ODRŽAVANJE DEVETOG KONGRESA SINDIKATA PPDIV-a

Pripreme za Deveti kongres Sindikata PPDIV-a ulaze u drugu fazu. Na zadnjoj sjednici prije godišnjih odmora, Glavni odbor je dana 22. srpnja utvrdio sve potrebne dokumente za provedbu kandidacijskog i izbornog postupka uoči samog Kongresa, nakon provedenih izbora u sindikalnim podružnicama koji su produžavani u dva navrata zbog izvanredne situacije, odnosno nemogućnosti održavanja izbornih aktivnosti i opasnosti po zdravlje naših članova u vezi s koronavirusom.

Glavni odbor je dana 17. prosinca 2019. godine donio Odluku o održavanju Devetog kongresa Sindikata PPDIV-a od 3. do 5. prosinca 2020. godine u Falkensteiner Club Funimation Boriku u Zadru.

Slijedom Izmjena i dopuna Statuta Sindikata PPDIV-a usvojenih na sjednici Glavnog odbora održanoj 16. srpnja 2020. godine kojim izmjenama je, zbog pandemije koronavirusa, produžen mandat svim tijelima Sindikata PPDIV-a na pet godina, Glavni je odbor jednoglasno izmijenio Odluku o terminu održavanja Devetog kongresa Sindikata PPDIV-a te dana 18. prosinca 2020. odlučio da će se Deveti kongres Sindikata PPDIV-a održati od 2. do 4. prosinca 2021. godine u Falkensteiner Club Funimation Boriku u Zadru.

Zbog nastavka pandemije koronavirusa koji zahtijeva brzu prilagodbu propisanim mjerama prilikom same organizacije Devetog kongresa donošenjem ove Odluke Glavnog odbora mijenja se mjesto održavanja Devetog kongresa Sindikata PPDIV-a te će se isti održati u Zagrebu u ranije određenom terminu od 2. do 4. prosinca 2021. godine.

U cilju priprema i izvršavanja svih operativnih i tehničkih zadaća ususret Devetom kongresu Sindikata PPDIV-a, Glavni odbor donio je Odluku o osnivanju Organizacijskog odbora za pripremu Devetog kongresa Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske kojega čine:

  1. Denis Paradiš
  2. Marica Vidaković
  3. Ksenija Horvat
  4. Ivica Blažević
  5. Davor Vrbek
  6. Jasmin Kunjko
  7. Marina Gruban Jelečević
  8. Meri Marić
  9. Vedrana Kovačić Mihalinac.

 

Usvajanjem Pravila o kandidacijskom postupku za izbor predsjednika, članova Glavnog odbora, Statutarne komisije i Financijskog odbora Sindikata PPDIV-a; Pravila o izbornom postupku delegata za sindikalni zbor regije i delegata za Deveti kongres Sindikata PPDIV-a, kao i uputa sindikalnim podružnicama za provođenje svih potrebnih aktivnosti, predsjednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš, uputio je dopis svim glavnim/sindikalnim povjerenicima, zajedno s pratećim materijalima, u cilju provedbe potrebnih aktivnosti ususret Devetom kongresu Sindikata PPDIV-a.

Obveze sindikalnih podružnica

Obveza svih sindikalnih podružnica je do 10. rujna 2021. godine održati sindikalne skupove – sindikalna povjereništva na kojima svaka podružnica koja broji više od 100 članova, delegira svojeg glavnog sindikalnog povjerenika te na svakih daljnjih započetih 100 članova bira još po jednog predstavnika za sindikalni zbor regije, dok ona podružnica koja broji do 100 članova, automatski delegira svojega sindikalnog/glavnog sindikalnog povjerenika za sindikalni zbor regije koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

27. rujna 2021. (ponedjeljak) regija 4

28. rujna 2021. (utorak) regija 3

29. rujna 2021. (srijeda) regija 2

30. rujna 2021. (četvrtak) regija 1

Osim biranja svojih delegata za zborove regija, sindikalne podružnice ističu i predlažu kandidate za delegate Devetog kongresa kao i za funkcije u Sindikatu PPDIV-a:

  • kandidate za članove Glavnog odbora
  • kandidate za članove Statutarne komisije
  • kandidate za članove Financijskog odbora
  • kandidate za predsjednika Sindikata PPDIV-a

koji će u mandatu 2021.-2026. voditi i zastupati interese članova Sindikata PPDIV-a.

O svojim prijedlozima utvrđenim na skupovima/povjereništvima, sindikalne podružnice dužne su, zaključno s 10. rujnom (do 24:00 sata), u pisanom obliku izvijestiti nadležni regionalni ured.

Na zborovima regija koji će se održati od 27. do 30. rujna, utvrđuju se kandidati za sve funkcije u Sindikatu PPDIV-a (članove Glavnog odbora, Statutarne komisije, Financijskog odbora i predsjednika Sindikata PPDIV-a), temeljem prethodno pristiglih prijedloga sindikalnih podružnica, te se biraju delegati Devetog kongresa. Prva regija bira 17 delegata, druga regija 11, treća regija 15 i četvrta regija 6. Broju izabranih delegata pridodaju se zadani delegati Devetog kongresa a to su sadašnji članovi tijela te regionalni povjerenici. Tako utvrđenim kriterijima, Deveti kongres Sindikata PPDIV-a ukupno broji 86 delegata.