Search
Close this search box.

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZDENKA – mliječni proizvodi d.o.o.

Nakon iznimno kratkih i konstruktivnih pregovora, radnicima ovog poduzeća kroz potpisivanje novog kolektivnog ugovora ugovoreno povećanje plaća.

U samo dva sastanka pregovaračkih timova, u ovom je poduzeću postignut dogovor kojim će od početka slijedeće godine rasti plaće, te je dogovoren i dodatak za mjesec studeni ove godine kojeg će primiti svi radnici.

Kako su zahtjevi sindikalne strane ovoga puta bili fokusirani isključivo na povećanje materijalnih prava, prije svega plaće, možemo reći kako je na kraju postignut dogovor koji će zadovoljiti sve. Prema dogovoru koji je postignut, poslodavac će kroz anekse ugovora o radu izmijeniti koeficijente radnicima na način da će oni rasti u visini od 0,30 do 0,50.

Veliki je ovo pomak za ovo poduzeće i uistinu možemo biti zadovoljni dogovorenim jer dugoročno gledano upravo je konstantni rast bruto plaće ono što kasnije određuje visinu mirovine. Dogovorenim načinom povećanja, doći će do osjetnog rasta plaća što je u konačnici i bio cilj.

Uz ovo, svi radnici će za na plaći za mjesec studeni dobiti i dodatak od 300 kn. uzmemo li u obzir kako je u ranijim pregovorima upisano i pravo na Božičnicu koja je u tom trenutku uvećana, uvjereni smo da će predstojeći Božični blagdani za sve radnike biti sretniji. Jednako tako dogovoreno je i povećanje iznosa koji će radnici primiti prilikom odlaska u mirovinu i to sa 8 na 10 000 kn.

Važenje Kolektivnog ugovora dogovoreno je do kraja prosinca 2024. godine, no kako je pravo svake od strana potpisnica da u svakom trenutku može pristupiti pregovorima o izmjenama i dopunama, sindikalni predstavnici će prateći situaciju i mogućnosti dodatnih povećanja nekog od prava, zasigurno kroz svoju inicijativu raditi na tome da se i prije isteka tog roka moguće unaprijede prava radnika.

Veseli i činjenica kako je i poslodavac prepoznao potrebu podizanja plaća, imajući u vidu svakodnevno povećanje životnih troškova, pa je i on kroz svoje prijedloge doprinio tome da se sve dogovori u kratkom roku.

Ispred Sindikata PPDIV, 10. studenog, novi kolektivni ugovor potpisao je kolega Darko Novotni, dok je ispred poslodavca to učinio direktor Društva Željko Gatjal.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA