Search
Close this search box.

Sindikati uputili zajednički dopis nakon ovrhe Hrvatskih voda

Slijedom informacije koja je od ponedjeljka prisutna u medijima nakon provedene ovrhe na računu Hrvatskih voda, dana 16. studenoga 2021. godine, sindikati koji imaju svoje članove u Hrvatskim vodama, uputili su sljedeći dopis generalnom direktoru Hrvatskih voda:

 

Poštovani,

obraćamo Vam se u ime Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (dalje u tekstu: Sindikat PPDIV) kao sindikata potpisnika Kolektivnog ugovora za radnike Hrvatskih voda, Sindikata poljoprivrede, prehrambene industrije i vodoprivrede Hrvatske (dalje u tekstu: Sindikat SPIV) te Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (dalje u tekstu: SSSH) kao sindikalne središnjice u koju su udruženi Sindikat PPDIV i Sindikat SPIV.

Obzirom na upite naših članova vezano za informacije koje su nam svima dostupne putem medija, a obzirom na provedenu ovrhu na računu poslodavca Hrvatske vode, obraćamo Vam se sa zamolbom za informiranjem o isplati plaća kao i materijalnih prava zajamčenih Kolektivnim ugovorom za radnike Hrvatskih voda (dalje u tekstu: KU).

Naši članovi su izrazili zabrinutost hoće li poslodavac, nakon što je ovršen te više ne raspolaže znatnim iznosom sredstava, biti u mogućnosti isplatiti plaću za studeni i naknadu troškova prijevoza za prosinac i nadolazeće mjesece kao i ostala materijalna prava zajamčena KU (primjerice dar za dijete, božićnicu i dr.). Našu bojazan temeljimo na činjenici da se troškovi prijevoza za prosinac inače isplaćuju do desetog u mjesecu, no ovaj put naknada troškova prijevoza još uvijek nije isplaćena premda je prošla polovina mjeseca.

Također, u odnosu na naše članstvo koje će se morati testirati prilikom dolaska na posao i to najmanje dva puta u sedam dana, molim da se povrat sredstava koje radnik utroši na samo provođenje testiranja provodi žurno kako egzistencija radnika i njihovih obitelji ne bi bila dovedena u pitanje.

S poštovanjem,

 

Predsjednik Sindikata PPDIV

Denis Paradiš

 

Predsjednik Sindikata SPIV

Mladen Pracaić

 

Predsjednik SSSH

Mladen Novosel