Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U četvrtak 18. studenoga u Republici Hrvatskoj obilježena je tužna 30. obljetnica, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Dan sjećanja ili službeno Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se 18. studenoga svake godine kao državni blagdan i neradni dan u Republici Hrvatskoj kao trajno sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata.

Kako žrtve Vukovara i Škabrnje, najmasovnije u Domovinskom ratu, povezuje isti datum i potreba za dostojnim odavanjem počasti svakoj žrtvi, krajem 2019. godine Hrvatski sabor izglasao je novi Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u kojem je uveden novi blagdan (praznik) 18. studenog na dan pada grada Vukovara u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata.

Poštujući preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i pridržavajući se epidemioloških mjera, žrtvama su se, položivši vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, poklonili predstavnici Sindikata PPDIV-a – regionalni povjerenik Ante Krajina, članica Predsjedništva i glavna sindikalna povjerenica sindikalne podružnice Belje plus d.o.o., Silvana Hodak, član Predsjedništva i glavni sindikalni povjerenik sindikalne podružnice PIK Vinkovci, Vladimir Košutić i Ivica Hrgović, sindikalni povjerenik sindikalne podružnice Vupik plus d.o.o. iz Vukovara.