Search
Close this search box.

Dodatno poboljšana prava radnika Zvijezde plus, Jamnice plus i PIK Vrbovca plus

Nakon uspješno okončanih kolektivnih pregovora rezultat kojih su potpisani Dodaci II. Kolektivnom ugovoru za kompanije u sastavu Fortenova grupe u primjeni od 1. lipnja 2021. godine, u studenome iste godine, Sindikat PPDIV pokrenuo je inicijativu za izmjene i dopune Dodataka II Kolektivnog ugovora za tri kompanije: Zvijezda plus d.o.o., Jamnica plus d.o.o. i PIK Vrbovec d.o.o.

Uspješno je dogovoreno sljedeće:

Za radnike ZVIJEZDE plus d.o.o.:

  • povećanje stalnog dodatka
  • nagrada radnicima za radni rezultat za prošlu godinu. Isplata nagrade u dva jednaka dijela na plaći za ožujak i travanj radnicima koji su radili više od šest mjeseci 2021. godine i koji rade u Zvijezdi plus na dan isplate. Radnicima koji su prošle godine radili kraće od šest mjeseci i rade u Zvijezdi plus na dan isplate, nagrada će biti isplaćena u polovici navedenog iznosa.

 

Za radnike JAMNICE plus d.o.o.:

  • ugovoren je novi neoporezivi dodatak za više od 900 radnika
  • nagrada radnicima za radni rezultat za prošlu godinu. Isplata nagrade u dva jednaka dijela na plaći za ožujak i travanj radnicima koji su radili više od šest mjeseci 2021. godine i koji rade u Jamnici plus na dan isplate. Radnicima koji su prošle godine radili kraće od šest mjeseci i rade u Jamnici plus na dan isplate, nagrada će biti isplaćena u polovici navedenog iznosa.

 

Zbog nemogućnosti dogovora, kroz postupak mirenja u kolektivnom radnom sporu nastalom između Sindikata PPDIV-a i PIK Vrbovca plus d.o.o., za radnike PIK Vrbovec plus d.o.o. dogovoreno je sljedeće:

  • povećanje osnovice plaće preko 11%
  • svi radnici u sjedištu poslodavca imaju pravo na besplatan topli obrok dok radnici koji nemaju mogućnost konzumiranja toplog obroka, ostvaruju pravo na naknadu za topli obrok u visini od 416,00 kuna neto mjesečno (vrijedi od 01.01.2022.)
  • nagrada radnicima za ostvareni radni rezultat u 2021. godini s isplatom 15.05.2022. godine

 

Sindikat PPDIV, u dogovoru sa svojim sindikalnim povjerenicima, pokrenuo je pregovore o izmjenama Dodataka II Kolektivnog ugovora za Jamnicu plus, Zvijezdu plus i PIK Vrbovec plus. Nakon tri mjeseca, pregovori su uspješno okončani i naši članovi sa 01.01.2022. godine imaju znatno poboljšana materijalna prava. Kvalitetna priprema, dobar pregovarački tim i zajedništvo, potvrdili su se još jednom kao dobitna kombinacija.

 

Više detalja o pregovorima moći ćete pročitati u našem glasilu Osvit.