Search
Close this search box.

SKLOPLJENI KOLEKTIVNI UGOVORI ZA VAJDU d.d. I PPK d.d.

30.03.2022. – Danas su u Zagrebu potpisani novi Kolektivni ugovori za Vajdu d.d. iz Čakovca i PPK d.d. iz Karlovca, oba poduzeća u vlasništvu Grupe Pivac.

Rezultat je ovo konstruktivnog socijalnog dijaloga u oba ova poduzeća, a uspjeh je tim veći što je PPK d.d. po prvi puta sklopio svoj kolektivni ugovor kojim su regulirana materijalna i druga prava radnika.

Iako su pregovori trajali skoro pa dvije godine zbog pandemije, konačnim ishodom možemo svi biti zadovoljni.

Pregovori su vođeni istovremeno za oba poduzeća jer su i prava uređena na način da budu identična.

Ispred Vajde d.d. kolektivni ugovor potpisao je predsjednik Uprave Alen Kajmović i naš kolega povjerenik Bruno Glavak, dok su ispred PPK d.d. to učinili direktor poduzeća Igor Miljak i naš kolega povjerenik Nedeljko Bukovšek, te predsjednik Sindikata Hrvatskog vozača Miljenko Gočin, sindikata koji je također sudjelovao zajedno sa nama u pregovorima obzirom u poduzeću PPK d.d. djeluje i ovaj sindikat. U samim pregovorima ispred ovog sindikata sudjelovao je kolega povjerenik Safet Silahić.

Ovo je samo nastavak i preduvjet daljnje dobre suradnje, a kako su svi na kraju istaknuli, ovo je odlična podloga za daljnju nadogradnju prava radnika u oba poduzeća.