Search
Close this search box.

POZITIVNE AKTIVNOSTI U „VODOVOD DUBROVNIK“ d.o.o.

U poduzeću „VODOVOD DUBROVNIK“ d.o.o. prije osam mjeseci formirana je sindikalna podružnica Sindikata PPDIV-a Hrvatske. U poduzeću djeluju još dva sindikata i to sindikat komunalnih djelatnosti i sindikat URS. Poduzeće zapošljava 189 radnika. Dokaz je da se u samo osam mjeseci može napraviti puno, ne samo za naše članove nego i za sve zaposlene ako se ozbiljno primite posla.

Naime, kvalitetnim radom kolege novoformirane sindikalne podružnice, sindikalni povjerenik Ilko Bender i njegova „desna“ ruka Miho Balija,  postigli su puno ne samo na učlanjivanju novih članova, nego su pokrenuli inicijativu za dopunsko zdravstveno osiguranje koje bi uključilo i lijekove sa B liste. Polazeći od toga da je zdravlje radnika najveće bogatstvo za poslodavca, jer samo zdravi radnici mogu u potpunosti ispunjavati svoje radne obveze, Uprava društva Vodovod Dubrovnik d.o.o. prepoznala je kvalitetan prijedlog sindikalne podružnice PPDIV-a i nakon provedenog postupka javne nabave ugovorila policu dopunskog zdravstvenog osiguranja za sve svoje radnike kod osiguravajućeg društva Uniqa d.d. za razdoblje od godinu dana (1.11.2021.-31.10.2022.).

Dana 15.03.2022. godine na prijedlog sindikalne podružnice PPDIV-a, a uz potporu i suglasnost ostalih sindikata koji djeluju u tvrtki Vodovod Dubrovnik d.o.o., upućen je dopis poslodavcu s inicijativom za isplatu jednokratne novčane paušalne naknade za podmirivanje troškova prehrane radnika u cilju ublažavanja rasta cijena i troškova života te zaštite standarda svih radnika. Uprava Društva prepoznala je ovu kvalitetnu i hvalevrijednu akciju te je dana 29.03.2022. donijela Odluku kojom je svim radnicima na ime hranarine na račune isplaćen jednokratni iznos od 2.000,00 kn.

Uvjeren sam da će kolege Ilko i Miho obavljati svoju dužnost uspješno i s puno entuzijazma kao što su i sve ovo vrijeme od osnivanja sindikalne podružnice, a na korist svih naših članova i svih zaposlenika tvrtke Vodovod Dubrovnik d.o.o.

U ime Sindikat PPDIV-a čestitam im na ostvarenim rezultatima i želim im puno sreće i uspjeha u budućem radu.

 

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA