Search
Close this search box.

RADIONICA ZA SINDIKALNE POVJERENIKE PODRAVKE

Sindikalna podružnica Podravka, uz pomoć Sindikata PPDIV-a, organizirala je za članove svoga povjereništva interaktivnu radionicu koja se održala u periodu od 31. 03. do 02. 04. 2022. godine u Trogiru.

Moderator radionice bio je Davor Vrbek, Regionalni povjerenik Regije III, a u radu seminara, osim sindikalnih povjerenika, kao predavač sudjelovalo je i Predsjednik Denis Paradiš koji je na početku govorio o Sindikatu PPDIV-a kroz prizmu ustroja, aktivnosti koje se provode na dnevnoj bazi, ali se i dotaknuo sindikalnih aktivnosti kroz prošlo vrijeme u kojima je Sindikat imao važnu ulogu u spašavanju određenih poduzeća i radnih mjesta, kako bi svima približio važnost i ulogu sindikalnog organiziranja.

Kako je broj članova sindikata presudan za značaj sindikata u javnosti i njegovu sposobnost da ostvari svoje ciljeve, a imajući u vidu kako se udio sindikalno organiziranih radnika u ukupnom broju zaposlenih smanjuje unatoč društvenim zbivanjima koja sve više zahtijevaju solidarnost, tako su i teme radionice bile važnost sindikalnog organiziranja, radnički predstavnici u poduzeću – njihova uloga i zadaća, važnost kolektivnog ugovora i njegov odnos prema Zakonu o radu, te učlanjivanje novih članova.

Ono što je važno istaći je da je  pitanje o načinu zadržavanja starih i pridobivanja novih članova od životne važnosti za sindikate i sudjelovanje sindikata u socijalnom tržišnom gospodarstvu, a cilj mora biti doživljavanje „običnih” članova sindikata kao predstavnika i promotora svoje organizacije. Stoga tema „sindikalnog organiziranja novih članova” treba zauzeti čvrsto mjesto u sklopu što većeg broja obrazovnih aktivnosti.

Sve je rađeno na način da su sudionici kroz aktivno sudjelovanje u radu radionice, sami dolazili do odgovora na  bitna pitanja i sami izvodili zaključke, naravno uz pomoć moderatora i predavača koji su ih kroz njihov rad vodili.

Bila je ovo izvanredna prilika za stjecanje dodatnog znanja i iskustva u svom sindikalnom radu kako bi se još aktivnije pristupilo sindikalnom organiziranju i jačanju Sindikata, a time i položaja radnika u odnosu na poslodavca.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA