Search
Close this search box.

Digi-VET regionalna radionica

Jasmin Kunjko (PPDIV), Arnd Spahn (tajnik sektora poljoprivrede EFFAT-a), Valentina Vasilyonova (predsjednica sektora poljoprivrede EFFAT-a), Denis Paradiš (PPDIV)

Dana 18. i 19. svibnja u Pragu u Češkoj je održana EFFAT-ova regionalna radionica pod nazivom Digi-VET. Bila je to prilika da se po prvi puta nakon dvije pandemijske godine sretnu kolegice i kolege iz sindikata istočne i jugoistočne Europe.

Radionica je održana uz potporu Europske komisije kako bi se predstavili učinci digitalizacije u poljoprivredi u pojedinim zemljama. Predstavljene su najbolje prakse u razvoju digitalizacije za dobrobit radnika sektora kao i stanje u obrazovanju i osposobljavanju radnika za nove poslove koje nosi novo digitalno vrijeme.

Na radionici je sudjelovalo više od četrdeset sudionika iz više od petnaest zemalja iz istočne i jugoistočne Europe koji su predstavili svoja iskustva i najbolje prakse iz svojih zemalja i sindikata odnosno iz poduzeća u kojima djeluju. Bila je to dobra prilika da se sretnemo s kolegama i razmijenimo informacije kako se u njihovim sredinama reflektiraju utjecaji Covida, rusko-ukrajinskog rata i ostalih situacija s kojima živimo posljednjih dvije godine.

Na radionici su ispred Sindikata PPDIV-a sudjelovali predsjednik Denis Paradiš i voditelj ekonomskih poslova Jasmin Kunjko.