Search
Close this search box.

IRIDA d.o.o. – potpisane Izmjene i dopune Dodatka II Kolektivnom ugovoru

Danas, 1. lipnja, u Zagrebu su potpisane Izmjene i dopune Dodatka II Kolektivnom ugovoru za Iridu d.o.o.

Potpisanim Izmjenama povećana je naknada za putni trošak, dogovorena je primjena bruto dodatka od 400 kn, te je ugovorena naknada za topli obrok koja će radnicima omogućiti da isti bude besplatan.

Jednako tako, izmijenjeni su uvjeti ostvarivanja prava na prigodnu nagradu povodom božićnih blagdana gdje će svaki radnik dobiti iznos od 1.100,00 kn neto u novcu uz dodatak od 600,00 kn dar u naravi. Razlika je što se i prvi iznos isplaćivao na način da je dio bio na gift cardu, a od sada će to biti isključivo u novcu.

Dogovoreno je i da će se radnicima dati poklon za svako dijete do 15 godina starosti u visini neoporezivog iznosa utvrđenog Pravilnikom o porezu na dohodak. Ovo pravo će ostvariti oba roditelja ako su zaposleni kod istog poslodavca.

Za jesen je dogovoren nastavak pregovora, gdje će najveći fokus biti na plaći jer je i u ovom dijelu nužno učiniti iskorak.

Obzirom da je ovo poduzeće odnedavno promijenilo vlasnika, Izmjene i dopune su dogovorene sa rokom važenja do kraja godine, a sve kako bi se po okončanju  ljetne sezone moglo pristupiti nastavku pregovora.

Dogovorenim Izmjenama i dopunama svakako će doći do povećanja primanja radnika, a još veći pomak očekujemo nakon pregovora koji će se voditi na jesen.

U ime Sindikata PPDIV, Izmjene i dopune Dodatka II Kolektivnom ugovoru potpisao je predsjednik Denis Paradiš, dok je ispred poslodavca to učinio direktor Društva, Goran Janković.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA