Search
Close this search box.

Potpisan Dodatak III Kolektivnom ugovoru za AGROLAGUNU d.d. POREČ       

Sukladno partnerskim odnosima Sindikata PPDIV i Uprave poduzeća „AGROLAGUNA“ d.d. Poreč, a sve sa ciljem poboljšanja materijalnog standarda radnika, nakon kratkih pregovora, 27.5.2022. godine u Turističkom naselju Villas Rubin u Rovinju, potpisan je Dodatak III Kolektivnom ugovoru.

U ime Sindikata PPDIV Hrvatske, Dodatak III Kolektivnom ugovoru potpisao je predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske, kolega Denis Paradiš, a za poslodavca predsjednica Uprave, gospođa Nerina Zec.       

Ovim dodatkom kolektivnom ugovoru ugovorena je bruto osnovna plaća za redovan rad za najjednostavnije poslove koja ne može biti niža od 3.853,15 kuna bruto. Ovo povećanje vrijedi do novog dogovora. Sukladno povećanju najniže bruto plaće, poslodavac će od 1.6.2022. godine svim radnicima povećati ugovorenu plaću za 300,00 kuna bruto. Sindikat PPDIV Hrvatske tražio je povećanje plaće svim radnicima u iznosu od 700,00 kuna bruto u formi stalnog dodatka na plaću, međutim kako je sada dogovoreno povećanje od 300,00 kuna bruto, dogovorili smo se da ćemo u listopadu 2022. godine, pregovarati za povećanje plaće radnicima između dogovorenog povećanja od 300,00 kuna bruto do 700,00 kuna bruto.

Pored navedenog, dogovorena je jednokratna naknada za topli obrok u visini od 500,00 kuna neto koja će biti isplaćena u lipnju ove godine. Što se tiče naknade za troškove prijevoza za dolazak na posao, dogovoreno je povećanje limita sa 900,00 kuna do maksimalno 1.200,00 kuna mjesečno. Osnovica za izračun je dnevna kuponska karta prema važećem Cjeniku prijevoznika koja se množi sa brojem dolazaka radnika na rad.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim Dodatkom kolektivnom ugovoru kao nastavkom socijalnog dijaloga u poduzeću „AGROLAGUNA“ d.d. Poreč, te oblikom reguliranja prava i obaveza uz nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu financijskih prava radnika i sigurnost radnih mjesta.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA