Search
Close this search box.

SINDIKAT PPDIV PODRAVKE DONIO ODLUKU O POKRETANJU NOVOG CIKLUSA KOLEKTIVNIH PREGOVORA

Sindikalno povjereništvo Sindikalne podružnice Podravka, na svojoj je sjednici 12. srpnja donijelo odluku o pokretanju novog ciklusa pregovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za grupu Podravka. Dogovoreno je da će, obzirom na galopirajući rast troškova života posljednjih mjeseci, fokus sindikalnih zahtjeva biti prije svega na povećanju bruto plaće tarifnih radnika, a potom i na povećanju drugih materijalnih prava.

Formalni sastanci  s poslodavcem za pregovaračkim stolom, tako bi trebali uslijediti već u rujnu, do kada je realno da se završi propisana inicijativna  procedura i prema poslodavcu uputi zajednički prijedlog izmjena i dopuna KU svih reprezentativnih Podravkinih sindikata. Upravo ovih dana sindikalni povjerenici Sindikata PPDIV-a kroz razgovore sa članovima u svojim organizacijskim cjelinama prikupljaju  njihova razmišljanja i prijedloge, a predviđen je i sastanak sa glavnim povjerenicima drugih PPDIV-ovih podružnica unutar Grupe Podravka (Belupo, Kalnik, Tvornica povrća Umag, Mirna, Belupo).

Predstavnici Sindikata PPDIV će u slijedećim danima sa sadržajem svojih prijedloga za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za grupu Podravka upoznati i druge reprezentativne sindikate kako bi se, prema ZOR-u, u dogovoru s njima postigao zajednički prijedlog i uputio prema poslodavcu.

Na sjednici Povjereništva donesena je odluka i o novoj komunikacijskoj platformi prema članovima sindikata, a usvojen je i izvještaj o financijskom poslovanju Podružnice za prvih šest mjeseci ove godine te su usvojene preporuke Financijskog odbora o praćenju propisa za uvođenje EUR-a i shodno tome prilagodbi svih potrebnih akata i pravilnika.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA