Search
Close this search box.

NAKON KOKE d.d. I RADNICI VINDIJE DOBILI SVOJ KOLEKTIVNI UGOVOR

U još jednom poduzeću iz sustava Vindije, Sindikat PPDIV uspio sklopiti kolektivni ugovor. Bio je to dugotrajan proces koje je na kraju rezultirao dogovorom socijalnih partnera i sklapanjem kolektivnog ugovora kojim su zagarantirana prava radnika u odnosu na dosadašnju situaciju gdje su ona bila tek mogućnost.

Važan je ovo iskorak u situaciji koja je pred nama imajući u vidu kako energetsku tako i gospodarsku krizu gdje svi sa strahom čekamo jesen.

Ipak, pokazalo se ovdje, kako i poslodavac ima razumijevanja i dobre volje da bez obzira na predstojeću neizvjesnost u dogovoru i na prijedlog Sindikata PPDIV-a utvrde i zagarantiraju određena prava radnika poput Božićnice, regresa, Uskrsnice, dara za dijete, jubilarne nagrade te još neka druga materijalna prava, kroz kolektivni ugovor.

U pozitivan ishod pregovora, iako su razgovori oko toga dugo trajali, Sindikat PPDIV nije sumnjao jer je poslodavac i ranije svojim odlukama, uvažavajući zahtjeve naših kolega iz sindikalnog povjereništva, radio korekcije plaća čime su one rasle u određenom dijelu, te je isticao kako je spreman nakon poduzeća Koke, kolektivni ugovor sklopiti i za poduzeće Vindija.

Napredak je ovo u socijalnom dijalogu koji bi u budućnosti trebao rezultirati daljnjim unapređenjem prava kroz kolektivno pregovaranje.

Kolektivni ugovor sklopljen je na rok trajanja od godinu dana, ispred Sindikata PPDIV, po punomoći predsjednika Paradiša, potpisala ga je naša kolegica glavna sindikalna povjerenica u sindikalnoj podružnici Sindikata PPDIV-a Vindija Silvija Bartolić, dok je ispred poslodavca to učinio predsjednik Uprave Nenad Klepač.

Ovim dogovorom i ranijim organizacijskim promjenama na nivou Vindije kojima su poduzeća Novi Domil i Pekarnica Latica integrirani u poduzeće Vindija, ovaj kolektivni ugovor primjenjivati će se i na njih čime smo zaokružili želju i namjeru da sva poduzeća iz sustava Vindija imaju sklopljene kolektivne ugovore.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA