Search
Close this search box.

DigiVET i Glavna skupština poljoprivrede EFFAT-a

Ususret održavanju Glavne skupštine EFFAT-ova sektora poljoprivrede, u Berlinu je 15. studenoga održana završna konferencija projekta “Digitalizacija i strukovno obrazovanje (DigiVET)”, projekta koji je započeo 2019. godine s ciljem osposobljavanja i pripreme radnika za buduće tržište rada s obzirom na brze promjene koje nam donosi digitalizacija u smislu socijalne i tehnološke preobrazbe razvoja društva i izazova za poljoprivredne radnike.

Zbog pandemije COVID-19, rad na projektu, u nekoliko je navrata morao biti prekidan i sve planirane aktivnosti nisu ostvarene međutim, projekt je uspješno priveden kraju.

Sutradan, 16. studenoga, održana je Glavna skupština EFFAT-ova sektora poljoprivrede ususret sjednici Izvršnog odbora EFFAT-a koja će se održati 21. i 22. studenoga u Brusselsu.

Osim izvješća o aktivnostima EFFAT-ova sektora poljoprivrede, zelenoj tranziciji, socijalnoj uvjetovanosti u Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, predstavljen je plan aktivnosti za naredno razdoblje a poseban je naglasak stavljen na potrebi ratificiranja konvencije 184. Međunarodne organizacije rada o sigurnosti i zdravlju na radu u poljoprivredi s obzirom da je naš poljoprivredni sektor najveći po broju nesreća i ozljeda na radu.

Bila je ovo posljednja Glavna skupština na kojoj je sudjelovao dugogodišnji politički tajnik za sektor poljoprivrede EFFAT-a, kolega Arnd Spahn, koji će se sljedeće godine povući s pozicije nakon više od dvadeset godina provedenih u EFFAT-u zbog umirovljenja.

Na dvodnevnom skupu, sudjelovalo je više od četrdeset sudionika, predstavnika 21 zemlje članice EFFAT-a, a Sindikat PPDIV Hrvatske predstavljali su Jasmin Kunjko i Vedrana Kovačić Mihalinac.