Search
Close this search box.

Dodijeljena priznanja najboljim sindikalnim povjerenicima u 2022. godini

Kraj godine, tradicionalno nam donosi i zaključne završne sjednice svih tijela na kojima se podnose redovna izvješća ali i usvajaju planovi za nadolazeću godinu.

Tako su sjednice Financijskog odbora i Statutarne komisije održane u Zagrebu 14. prosinca, uoči održavanju sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Sindikata PPDIV-a koje su, prema rasporedu, održane 15. prosinca 2022. godine.

Predsjedništvo je na svojim sjednicama održanima 9. i 15. prosinca, pored usvajanja izvješća vezanih uz međunarodnu suradnju i izvješća sa seminara održanoga u listopadu, te pregleda aktivnosti u Sindikatu PPDIV-a u razdoblju od posljednje sjednice, razmatralo podneseno izvješće o radu Sindikata PPDIV-a za tekuću godinu, financijski plan i plan rada Sindikata PPDIV-a za narednu godinu.

U skladu s Pravilnikom o kriterijima nagrađivanja sindikalnih povjerenika, Predsjedništvo je na 6. sjednici održanoj 9. prosinca 2022. godine, donijelo

O D L U K U

o nagrađivanju sindikalnih povjerenika za 2022. godinu za njihov sindikalni rad i doprinos Sindikatu PPDIV-a:

REGIJA 1

  1. MARIJA MUSTAPIĆ – Kraš, Zagreb

REGIJA 2

  1. KRISTIJAN MAK – Mlinar Osijek

REGIJA 3

  1. MARIN ĆOSIĆ – Sirela, Bjelovar

REGIJA 4

  1. RADE BOBANAC – Hrvatske vode VGO Split

 

Priznanja i nagrade nagrađenima uručene su na sjednici Glavnog odbora na kojoj su usvojena izvješća o aktivnostima Sindikata PPDIV-a za 2022. godinu te plan rada Sindikata PPDIV-a za 2023. godinu koji, osim planiranih aktivnosti, obuhvaća i financijski plan koji će pratiti sve te aktivnosti. Plan prihoda i rashoda Sindikata PPDIV-a za 2023. godinu, prethodno je raspravljen na sjednici Financijskog odbora s koje je upućen Glavnom odboru na usvajanje.

Za godinu na izmaku možemo reći da je bilo puno aktivnosti koje su, primjerice, podrazumijevale usmjerenje Sindikata PPDIV-a kroz reorganizaciju koja će uslijediti nakon povezivanja i integracije s nama srodnim Sindikatom turizma i usluga Hrvatske, o čemu smo već ranije pisali. Kada je u pitanju granski kolektivni ugovor, napravljen je mali iskorak u ostvarenju našega cilja da se ponovo pregovara o kolektivnom ugovoru za zaposlene u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Kroz kolektivno pregovaranje u poduzećima u kojima djelujemo, znatno smo povećali razinu materijalnih prava naših članova na čemu ćemo i dalje raditi. Kvalitetna suradnja sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske nastavljena je i tijekom ove godine a suradnja će se nastaviti i u narednom razdoblju.

Pored redovnih aktivnosti kojima se vraćamo nakon dvije godine uzgred strogih epidemioloških restrikcija, s veseljem najavljujemo nastavak rada s mladim sindikalistima i redovnim seminarima te ovim putem najavljujemo 22. sportske susrete Sindikata PPDIV-a koji će se, Odlukom Glavnog odbora, održati u sada već slobodno možemo reći našem Turističkom naselju Villas Rubinu u Rovinju od 18. do 21. svibnja 2023. godine.