Search
Close this search box.

Produžen kolektivni ugovor u Vodoprivredi Daruvar d.d.

U ponedjeljak, 19. prosinca, nakon provedenog postupka mirenja, dogovoreno je produljenje Kolektivnog ugovora za poduzeće Vodoprivreda Daruvar d.d. do sklapanja novog Ugovora.

Kako je Kolektivni ugovor do sada više puta bio mijenjan Aneksima, napravljeno ih je ukupno 8, sve zbog situacije u kojoj se poduzeće nalazilo, odlučili smo se na sklapanje novoga.

Postojeći Kolektivni ugovor vrijedio je do kraja ove godine, pa je Sindikat PPDIV uputio inicijativu za sklapanjem novog Ugovora, no iako je poslodavac deklarativno bio na tragu toga da pregovorima pristupi, izostao je jasan odgovor i dogovor oko započinjanja pregovora.

Zbog toga je pokrenut postupak mirenja koji je uspješno završio na prvom sastanku. Dogovoreno je kako će se postojeći Ugovor primjenjivati do potpisivanja novoga, a obje strane su se obvezale pregovore nastaviti najkasnije do početka ožujka slijedeće godine. Razlog tome su nove promjene koje se događaju unutar poduzeća, a tiču se vlasničkih odnosa.

Uvažavajući ovu činjenicu, Sindikat PPDIV je ponudio kompromisno rješenje koje je poslodavac prihvatio.

Na ovaj način će prava iz kolektivnog ugovora ostati nepromijenjena, a vjerujemo kako će sklapanjem novoga vrlo brzo ista biti i unaprijeđena.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA