Search
Close this search box.

Potpisan Kolektivni ugovor za PPK Valpovo d.o.o. Valpovo i PP Orahovica d.o.o. Orahovica

Potpisan Kolektivni ugovor za PPK Valpovo d.o.o. Valpovo i PP Orahovica d.o.o. Orahovica ali i za još tri tvrtke u kojima Sindikat PPDIV-a ima svoje članove i to: Processus d.o.o. Čačinci, PPO Stočarstvo d.o.o. Voćin i PPK Valpovo EKO d.o.o. Valpovo.

U ovom novom kolektivnom ugovoru, zadržana su sva prava iz prethodnih kolektivnih ugovora, dijelom korigirana kod usklađivanja prava radi zajedničkog definiranja prava.

Novim kolektivnim ugovorom došlo je do povećanja plaća, te će ubuduće plaće rasti svaka tri mjeseca, zavisno o stopi rasta cijena na malo koje objavljuje Državni zavod za statistiku, te ćemo tako donekle ublažiti negativne posljedice sadašnje i buduće inflacije i posljednično tome porasta troškova života radnika.

Ako indeks rasta bude manji od 2% u odnosu na prethodnu godinu, neće dolaziti do korekcije u tom tromjesečju već u idućem tromjesečju kada bude viši od ugovorenoga.

Kolektivni ugovori su sklopljeni na određeno vrijeme, na rok od godine dana te se nadamo da ćemo nakon jedinstvene primjene ovih kolektivnih ugovora, te okončanja ovih dugotrajnih pregovora, lakše ubuduće i pregovarati i još više zaštititi prava naših članova, a mislimo da je to u konačnici i zajednički interes svih.

Potpisivanju su bili nazočni Saša Breznik, predsjednik Uprave PP Orahovica; Slaven Mijatov, član Uprave PPK Valpovo, sindikalni povjerenici Zdravko Turčinović i Mirko Gardlo dok je naknadno Kolektivni ugovor potpisao predsjednik Uprave Ivan Malić.

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA