Search
Close this search box.

Sindikat PPDIV i Agri kompanije Fortenova grupe zapeli u pregovorima

Kako su pregovori za djelatnost Prehrane u Fortenova grupi uspješno završeni, tako su pregovori u djelatnosti Poljoprivrede zapeli.

U kolektivnim pregovorima za kompanije Belje, PIK Vinkovci i Eko Biograd, nažalost, nemamo se čime pohvaliti.

Sindikat je pokrenuo pregovore prošle godine i nakon višemjesečnih dogovora i sastanaka, teško je reći da smo se pomaknuli i napravili korak unaprijed. Strana poslodavca, koja zastupa navedene kompanije po prvi puta od kada je Fortenova grupe (a nekada prije i koncerna Agrokor), želi napraviti razliku između pojedinih članica, te samim time i radnika grupe.

Poslodavci predlažu naknade koje su manje nego su dogovorene u djelatnosti prehrane dok o plaćama u ovom trenutku nisu spremni pregovarati. Nažalost, uz to postoji i želja pojedinih kompanija da bi umanjivali određena prava, a radi se o prijevozu na posao i s posla.

Nakon ovotjednih pregovora, zaprimili smo i očitovanje našeg sindikalnog povjerenika iz Eko Biograda koje je uputio i prema glavnom izvršnom direktoru Fortenova grupe gospodinu Fabrisu Perušku, izvršnom direktoru za sektor poljoprivrede Damiru Leki te predsjedniku Uprave kompanije Danku Šinki, u kojoj radi i u kojoj trenutno pregovaramo o pravima radnika koja su regulirana dodatkom kolektivnog ugovora.

Dopis sindikalnog povjerenika nalazi se u nastavku: