Search
Close this search box.

Održava se redovan seminar Sindikata PPDIV-a

U tijeku je održavanje dvodnevnog redovnog seminara Sindikata PPDIV-a na kojem se okupilo 175 članova Sindikata PPDIV-a koje čine sindikalni povjerenici, članovi radničkih vijeća, povjerenici radnika za zaštitu na radu i mladi aktivisti.

Hotel Medena i ovaj je put domaćin našeg prvog ovogodišnjeg seminara koji se održava 31. ožujka i 1. travnja.

Prvog dana seminara, predsjednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš podnio je uvodnu riječ i upoznao nazočne o aktivnostima Sindikata PPDIV-a u proteklom razdoblju i najavio aktivnosti koje nam predstoje.

U nastavku prijepodnevnog dijela, regionalni povjerenici Dubravko Desović, Davor Vrbek i Ivica Blažević, podnijeli su izvješća sa svojih regija i dali presjek trenutno najvažnijih aktivnosti u sindikalnim podružnicama i tijeku pregovora za kolektivne ugovore. Kako je kolega regionalni povjerenik Ante Krajina trenutno na bolovanju, izvješće za drugu regiju podnio je predsjednik Sindikata PPDIV-a, Denis Paradiš.

Popodnevni dio prvog dana seminara, rezerviran je za izmjene i dopune Zakona o radu koje nam predstavlja Krešimir Rožman, urednik Radnog prava.

Sutra, 1. travnja, drugoga dana seminara, očekuje nas “aktualni sat” na kojem sudionici seminara imaju priliku direktno postavljati pitanja predsjedniku, regionalnim povjerenicima i voditeljima poslova i otvoriti širu konstruktivnu raspravu o trenutnim problemima s kojima se susreću u svome radu.