Search
Close this search box.

Upravi Podravke i Belupa poslana inicijativa za otvaranje novog kruga pregovora oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za Grupu Podravka

Podravka - logotip

Sindikat PPDIV je, zajedno sa druga dva sindikata koja djeluju u Podravki i koji, temeljem Sporazuma imaju reprezentativnost za kolektivno pregovaranje, uputio Upravi Podravke i Belupa inicijativu za pokretanje pregovora oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora.

Nastavak je ovo pregovora koji su završili krajem prošle godine potpisivanjem II Aneksa,  kojima su dodatno povećana materijalna prava radnika, a o čemu smo vas već ranije izvještavali.

Rezultat posljednjih pregovora bio je i zaključak kako će se pregovori nastaviti nakon prvog kvartala ove godine s ciljem daljnjeg unapređenja, prije svega, materijalnih prava radnika.

Kako su u svojoj nicijativi naveli, sindikati žele pregovarati o povećanju bruto plaće kroz povećanje bruto osnovice i bruto dodatka, te dodatnom reguliranju naknade za putni trošak, obzirom ovdje zasigurno ima prostora da taj dodatak raste te da i dalje bude neoporeziv.

Prvi sastanak pregovaračkih timova očekujemo vrlo skoro, obzirom je poslodavac dužan svoj odgovor dostaviti u roku 15 dana, pa stoga očekujemo da će se prvi sastanak pregovaračkih timova održati u tjednu od 17. – 21. travnja.

Iako će službeni rezultati poslovanja za prvi kvartal biti objavljeni tek krajem travnja, vjerujemo da je pregovore potrebno započeti već sada kako bi se poslodavca upoznalo sa konkretnim zahtjevima i očekivanjima radnika.

Nadamo se da će se pregovori voditi u dobroj vjeri i da pozitivan rezultat ni ovaj puta neće izostati.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA