Search
Close this search box.

Našim PPDIV-ovcima Mišelu Klasiću i Branku Korošecu dodijeljene godišnje nagrade SSSH

U sklopu obilježavanja Međunarodnog praznika rada – 1. svibnja, u zagrebačkoj Tvornici dodijeljena su vrijedna sindikalna priznanja dvojici predstavnika Sindikata PPDIV-a – Mišelu Klasiću i Branku Korošecu.

Našem MIŠELU KLASIĆU, istaknutom članu Sindikata PPDIV-a, dodijeljena je Povelja Srce sindikalne solidarnosti SSSH za izniman sindikalni doprinos u promatranom razdoblju od 1. ožujka 2022. do 28. veljače 2023. godine. Mišel je aktivan član Sindikata PPDIV-a od prvog dana zaposlenja u PIK Vrbovcu, uvijek je na raspolaganju našim članovima, dok njegove aktivnosti sežu i izvan granica PIK-a gdje svaku moguću priliku koristi za promidžbu sindikata i ukazivanje o važnosti sindikalnog rada. Za Mišela slobodno možemo reći da on “živi SINDIKAT i živi za SINDIKAT”.

S druge pak strane, naš kolega BRANKO KOROŠEC, naš Podravkaš, povjerenik radnika za zaštitu na radu i koordinator ZNR, dobitnik je Povelje SSSH povjereniku za zaštitu na radu za ostvarena postignuća u prethodnoj kalendarskoj godini na unapređenju zaštite na radu. Svojim je doprinosom zaslužan za rješavanje svih problema, otklanjanja nedostataka i propusta čije je rješavanje direktno utjecalo na veću sigurnost i unapređenje položaja radnika na njihovim radnim mjestima.

Sindikat PPDIV koristi ovu priliku čestitati Mišelu i Branku na zasluženom priznanju i ne dvojimo kako će i dalje nastaviti svojim doprinosom i angažmanom, svaki u svojem području, ukazivati na značaj sindikalnog duha i pokreta kao i sve većeg osvješćivanja potrebe unapređivanja rada na siguran način.

Međunarodni praznik rada, ove je godine obilježen bez tradicionalne prosvjedne povorke ulicama Zagreba već skupom pod nazivom Praznik rada u Tvornici. Uz govornike, predstavnike sindikata koji su poslali svoje oštre poruke Vladi, Saboru i poslodavcima, sindikalcima su se s pozornice obratili i predstavnici izvršne vlasti, izaslanik ministra rada, glavna direktorica HUP-a, izaslanik predsjednika Vlade, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora te Predsjednik Republike Hrvatske.