Search
Close this search box.

Potpisane II izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u Kanditu

U osječkoj tvornici čokolada i bombona, završili su pregovori oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora. Inicijativa za izmjene je pokrenuta na proljeće ali je došlo do malog zastoja zbog promjena u vodstvu kompanije i u konačnici pregovori su završeni krajem svibnja, potpisom novog člana Uprave g. Davora Bošnjakovića i naše sindikalne povjerenice Brigite Strujić i HUS-ovog sindikata.

Sindikat je kroz ove izmjene dogovorio da se kolektivni ugovor uskladi s novim Zakonom o radu te da se iznosi koji su bili definirani u kunama preračunaju u euro. Ono što je zasad najbitnija promjena je da je iznos regresa za godišnji odmor ovog puta upisan u kolektivni ugovor kao pravo radnika te će isti biti uskoro i isplaćen.

Izmjene su ovog puta sklopljene do kraja godine te će se pregovori nastaviti nakon što se odradi sezona i vide rezultati iste. Tim potezom i jedna i druga strana pokazala je da razumiju situaciju u kojoj se kompanija nalazi te je sindikat dao prostora novom vodstvu da se upozna sa svim bitnim elementima i napravi najbolje za kompaniju u ovom trenutku dok će se socijalni dijalog s novom Upravom, sigurno podići na višu razinu nego je to bilo u prethodnom razdoblju i nastaviti zajedničke pregovore već najesen prije kraja godine.

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA