Search
Close this search box.

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U VINOPLOD-VINARIJA d.d. ŠIBENIK

U prostorijama poduzeća VINOPLOD-VINARIJA d.d. Šibenik, 24.07.2023. godine, potpisan je novi Kolektivni ugovor.

Nakon  pregovora, pregovarački timovi dogovorili su konačan tekst kojeg su potpisali kolega Mile Gojanović, sindikalni povjerenik Sindikata PPDIV sindikalne podružnice VINOPLOD-VINARIJA d.d. Šibenik, te direktor gospodin Krešimir Lokas. Potpisivanju je bio nazočan i regionalni povjerenik-dopredsjednik Ivica Blažević.

Novi Kolektivni ugovor rezultat je pregovora koji su vođeni između pregovaračkog tima Sindikata PPDIV Hrvatske i direktora VINOPLOD-VINARIJA d.d. Šibenik.

Kolektivnim ugovorom uređena su prava i obveze iz područja radnih odnosa, plaća, naknada i drugih novčanih primitaka radnika, radno vrijeme, odmori i dopusti, ostvarivanje prava i obveza iz radnog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnosti radnika, uvjeti za rad Sindikata, Radničkog vijeća, povjerenika radnika za zaštitu na radu.

Ugovorena je najniža bruto plaća u iznosu od 663,62 eura za koeficijent 1, što je povećanje za cca 15%. Usklađena su maksimalna prava radnika, sukladno Pravilniku o porezu na dohodak te ZOR-u koji su stupili na snagu 01.01.2023. god. Zadržana su sva stečena prava radnika dok su pored ugovorene bruto osnovice, korigirani i koeficijenti na više za radnike u proizvodnji.

Što se tiče proizvodnje, u šestom mjesecu ostvareni su rekordni rezultati, kako u proizvodnom dijelu, tako i u financijskom.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim Kolektivnim ugovorom kao oblikom reguliranja prava i obaveza u VINOPLODU-VINARIJI d.d. Šibenik, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi, na taj način, omogućilo višu razinu financijskih prava radnika.

Ovim Kolektivnim ugovorom radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA