Search
Close this search box.

U prostorijama Sindikata PPDIV-a održan sastanak glavnih sindikalnih povjerenika Hrvatskih voda

Jučer, 6. rujna 2023. godine, u prostorijama Sindikata PPDIV-a održan je sastanak glavnih sindikalnih povjerenika sindikalnih podružnica Hrvatskih voda na kojem su usuglašeni prijedlozi zahtjeva u predstojećem postupku pregovora oko sklapanja Trećeg dodatka Kolektivnom ugovoru za radnike Hrvatskih voda.

Prijedlog zahtjeva napravljen je na temelju pristiglih prijedloga koje su glavni povjerenici prikupili od članova svojih sindikalnih podružnica. Kroz aktivnu raspravu i sudjelovanje svih kolega glavnih sindikalnih povjerenika, zajednički zaključak bio je kako se u predstojećim pregovorima, prije svega, treba fokusirati na povećanje plaće i ukupna primanja radnika.

Kako je kroz raspravu zaključeno, smatramo da za to ima prostora, ali i potrebe obzirom na kretanje inflacije i enormnih porasta troškova života koji su svakodnevni.

Kolege glavni sindikalni povjerenici donijeli su i odluku o sastavu pregovaračkog tima koji će ispred Sindikata PPDIV-a sudjelovati u pregovorima.

Nakon što se izradi i usuglasi konačan tekst prijedloga, isti će biti predan pregovaračkom timu poslodavca na prvom sastanku koji bi se trebao, sukladno dogovoru i zaključku prošle godine sklopljenog Drugog dodatka Kolektivnom ugovoru za radnike Hrvatskih voda, održati tijekom rujna mjeseca.

Kako je prema poslodavcu već ranije poslana inicijativa o početku pregovora, očekujemo da se prvi sastanak pregovaračkih timova održi u skorije vrijeme, a o čemu ćemo vas uredno i pravovremeno izvijestiti, kao i o svim drugim događanjima koji će biti vezani uz kolektivne pregovore.

Na sastanku je također dogovoreno kako će se novi sastanak svih glavnih sindikalnih povjerenika sindikalnih podružnica Hrvatskih voda održati po potrebi tijekom pregovora kako bi se eventualno donijele zajedničke odluke o svim važnim stvarima i potrebnim aktivnostima, ukoliko će postojati potreba.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj problematici radnika Hrvatskih voda, a koja će se rješavati paralelno sa pregovorima obzirom postoje otvorena pitanja koja je potrebno što prije riješiti.

 

Davor Vrbek