Search
Close this search box.

POTPISAN PRVI ANEKS KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA SOLANU PAG d.o.o.

U prostorijama tvornice „SOLANA“ d.o.o. u Pagu, 9. studenoga 2023. god., potpisan je Aneks Kolektivnom ugovora za „SOLANU“ d.o.o. Pag.

Aneks Kolektivnog ugovora potpisali su, u ime Sindikata PPDIV, sindikalne podružnice „SOLANA“ d.o.o. Pag, sindikalni povjerenik, kolega Miljenko Dragoslavić te direktor „SOLANA“ d.o.o. Pag, gospodin Josip Čapin.

Budući da od 1. siječnja 2024. god. na snagu stupa Zakon o minimalnoj plaći u RH, svjesni povećanja troškova života te rasta inflacije, Sindikat PPDIV i poslodavac dogovorili su se da se ide u izmjene i dopune Kolektivnog ugovora kroz Aneks Kolektivnog ugovora.

Potpisani Aneks Kolektivnog ugovora, rezultat je kratkih pregovora koji su vođeni između pregovaračkog tima Sindikata PPDIV Hrvatske – sindikalne podružnice „SOLANA“ d.o.o. Pag, te pregovaračkog tima Uprave na čelu sa direktorom Josipom Čapinom, a sve sa ciljem poboljšanja materijalnog standarda radnika.

Potpisom Aneksa Kolektivnog ugovora, dogovoreno je povećanje bruto osnovice za cca 18%. Naime, radnicima u prvom platnom razredu povećana je bruto osnovica za stočetrdeset eura, a za preostala četiri platna razreda, povećana je bruto osnovica za sedamdeset eura. Isto tako, dogovoreno je da radnici u pakirnici, radnici u proizvodnji, u laboratoriju, te radnici u vanjskoj operativi imaju pravo na stalni mjesečni dodatak (bonus) u iznosu od 60 eura (452,07 kuna) neto.

Ovaj Aneks primjenjuje se retroaktivno od 1. studenog 2023. god. Sve ostale odredbe Kolektivnog ugovora izmijenjenog ovim Aneksom, ostaju na snazi u nepromijenjenom obliku.

Ovaj ugovor sklopljen je na određeno vrijeme i primjenjuje se do 31. prosinca 2024. god.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisom Aneksa Kolektivnog ugovora, kao oblikom reguliranja prava, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi, na taj način, omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

Poslije potpisa Aneksa Ugovora, održan je skup zaposlenih. Na skupu smo prezentirali sve ono što smo potpisali. Upravo danas, radnici su primili plaću za deseti mjesec po novom izračunu. Radnici su bili zadovoljni što je poslije skupa rezultiralo interesom za upis u Sindikat PPDIV Hrvatske.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA