Search
Close this search box.

Novi Kolektivni ugovor potpisan u Erdutskim vinogradima

Kraj mjeseca listopada donio nam je još jedan potpis kolektivnog ugovora. Kruna je to dogovora i višemjesečnih pregovora koji su se odvijali u našem najvećem plantažnom vinogradu u Hrvatskoj. Pregovori su formalno započeli krajem travnja ali uz jedno malo nerazumijevanje pregovaračkih odbora na početku i važnost kolektivnog ugovora, uspjeli smo sjesti za stol i dogovoriti novi Kolektivni ugovor za radnike u Erdutskim vinogradima.

Važno je napomenuti da u Erdutu nije postojao kolektivni ugovor te je ovako sklopljen po prvi puta, dok s rezultatom možemo biti svi skupa zadovoljni. Nastojat ćemo ovaj Kolektivni ugovor, iz godine u godinu, nadograđivati prema potrebama naših članova dok smo i zasad dogovorili znatno veća prava nego koja su bila propisana pravilnikom o radu.

Ovog puta uredili smo pitanje godišnjeg odmora, plaćenog dopusta, naknadu troška prijevoza, potpore u teškim situacijama, jubilarne nagrade, dar djetetu radnika kao i Božićnicu i Uskrsnicu. Kroz više sastanaka koje smo imali uz pauzu preko ljeta, uspjeli smo poslodavcu nametnuti određene probleme koje je potrebno rješavati tako da sastanci pregovaračkih odbora nisu bili samo pregovori već i prilika za izgradnju socijalnog dijaloga koji je od ove godine podignut na jednu višu razinu. S obzirom na to da, u trenutku pregovora, ispred sindikata nije bilo regionalnog povjerenika zbog dugotrajnog bolovanju, u najstarijem vinskom podrumu iz 1730. godine, pregovorima su pristupili, uz našeg sindikalnog povjerenika Željka Alberta, predsjednik Sindikata Denis Paradiš i voditelj ekonomskih poslova Jasmin Kunjko.

 

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA